Merhabalar.
Forumdaki yazılara göz attığımda bir çok kişinin pop-uplar kilitlenmeler vs den şikayetçi olduğunu görüyorum. Bence bu spyware ve adware ler virüsler kadar tehlikeli olmasa da onlardan daha çok can sıkmaya başladılar. (ne de olsa bilinen düşman, bilinmeyenden iyidir) Bu tip programlar habersizce kuruluyor, registryden birçok ayarı kendine göre değiştiriyor, kilitlenmelere ve hatta sık sık restartlara bile neden olabiliyorlar.
Bunlardan kurtulmak için bir önerim olacak
Spybot Search&Destroy http://www.safer-networking.org adresinden indirilebilen bir freeware. İngilizcesi iyi olmayanlar için Türkçe desteği mevcut. online update yapabiliyor. Tarama sonunda dosya, cookie, registry ayarı vs gibi birçok ayrıntı ile birlikte, tüm problemleri spatayıp düzeltilmesini istediğiniz problemleri seçmenize olanak sağlıyor. Çok işe yaradığını gördüm, tavsiye ederim.
Dikkat : Tarama sonucunda bulunan problemleri fix ettirmeden önce incelemenizi tavsiye ederim. Gerçi ben şimdiye kadar hatalı bir tesbiti ile karşılaşmadım ama siz yine de dikkatli olun.
Kolay gelsin.