Spyware programları kuramıyorum!

ensar
27-01-2008, 13:01   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarıma spyware doctor ve ashampoo_antispyware programları kuramıyorum.Sürekli engelleniyor.Klasör adı spyware olduğu için klasör açılıp kapanıyordu.Adını değiştirdim aaaa yaptım klasör açıldı (çok ilginç)ama setup yine açılmadı.Virüs programı olarak bilgisayarım ii donanımlı olmadığı için nod32 kullanıyorum.
Bir de görev yöneticisinde işlemler menüsündeki işlem isimleri küçük harflerden oluşmaz mı? ben de bir kaç işlem var daha önce görmediğim (büyük küçük harfe dikkat ederek yazdım)
CDANTSRV.EXE
ULCDRSvr.exe
SMAgent.exe
bunlar windows uygulamaları mı yoksa zararlılardan mı?
yardımlarınızı bekliyorum...

stern
27-01-2008, 20:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

ULCDRSvr.exe dvd yazma ile ilgili bir exe dosyası
CDANTSRV.EXE MacroVison şirketine ait sisteminde kurulu olan bir programın exe dosyası
SMAgent.exe sounmax yani ses kartı driverı ile birlikte gelen bir exe dosyası

bunlaruın dışında hijackthis programını çalıştrırak aldığın logu buraya yapıştırırsan daha detatlı olarak yardımcı olmaya çalışırım

ensar
28-01-2008, 12:25   |  #3  
OP Üye
69 mesaj

dikkatimi çeken işlemler bunlardı.Diğerlerini az çok tanıyorum.Dün bilgisayarı güvenli kipte açıp spywaredoctor kurup öle çalıştırabildim.Ama kendi hesabımda izin vermiyordu.Hiç bir şey de bulmadı.Sonra Trojen remover kurdum o bir şeyler buldu işte.Ama Pc acaip davranışlar gösteriyor.Durup dururken ses kesik kesik çalmaya başlıyor.Sanki zorlanıyor gibi.restart yapınca ses kendine geliyor.

stern
28-01-2008, 20:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

bitdefenderın internet sitesinde sistemi ağ ile güvenli modda açtıktan sonra online  olarak bir arama işlemi yapmayı denermisn

ensar
28-01-2008, 20:27   |  #5  
OP Üye
69 mesaj

ağ ile güvenli modda açmaya çalışmamın sebebi nedir onu anlayamadım.Bir de şimdi baktım da bayağı vakit alıyor sanırım 3-4 saat falan ama yardımın içiçn teşekkürler

Son Düzenleme: ensar ~ 28 Ocak 2008 20:44
stern
28-01-2008, 21:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

ağ desteği ile güvenli modda sadece windows servislerinin çalıştığı ortamda viruslerde devre dışı kalacağından dolayı tespit edilip silinmesi daha kolay olucaktır

ensar
29-01-2008, 12:05   |  #7  
OP Üye
69 mesaj

tekrar teşekkürler dediklerini uygulayacağım