Sql Server'da bağlantı hatası (yardım!)

creative_
19-12-2010, 13:22   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaşlar merhabalar;
şu anda eğitim setinde veritabanı bölümüne geldim. access ile veritabanı bağlantısını yapabildim. ancak sql de sorun verdi. şimdi sorunun aşamasını anlatayım
sql server ile ilk defa bağlantı yapmayı deniyorum. zaten yeni öğrenmeyebaşladım.
sql server kurulumunu da bu forumdaki blog sayfasından öğrendim ve hesap olarak sa adını ve şifreyi oluşturmuştum. sql server management studio yu kullanıyorum.
sa hesabına giriş yapabiliyorum ve işlem yapabiliyorum. ancak admin hesabında işlem yapmak istediğimde Error: 262 hatasını veriyor.  hata aynen şu şekilde: "Create Database permission denied in database master - Microsoft SQL Server Error 262."
bu hatayı nasıl çözebilirim. ikincisi visual studiodan admine bağlanmak için yeri localhost olarak belirttim ancak bağlanamadı, sa hesabına bağlanmak için hangi yolu izlemeliyim?
bu iki sorunun cevabını verirseniz çok sevinirim?
şimdiden teşekkür ediyorum.

Banned
08-07-2011, 15:18   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
688 mesaj

youtub videolarımı atınca asana özelden mail atarım anlatıcam komple bu arada sen lgin yaptıgında kullanıcı adına daha dogrusu yeni bir kullanıcı adı lustur ve onun dilini türkçe yao ve daha sonra sol tarafta server roles den sysadmini seç  düzelmesi lazım