mrb ben bilgi almak için yazıyorum elimde amd phenom x4 işlemci gigabayt anakartım 6 gb ram var ancak yeni çıkan ssd hdd ler den almak istiyorum sistemime uyarmı uysa sağlıklı çalışırmı dikkate alırsanız memun olurum iyi çalışmalar
[DONANIM] ssd hdd hakında
tam göbeğine düştün sata bulunan her anakarta uyar gözle görülür bir performans artışı yaşıcaksın artık bu alışkanlık yapacak daha sonra ssd siz bir sistem kullanamazsın ayrıca bir çok ayar gerektiriyor tabi bu extreme ayarlar yani dahada hızlansın istersen normalde takıp direkte kullanabilirsin ama daha hızlı olsun dersen bir çok regedit ayarlarını düzeltmen ayrıca alacağın ssd eğer anakartın sata 3 ise daha fazla keyif alırsın tavsiye edeceğim ocz agility 3 yada yine ocz vertex 4 serisi olacak kapasite oarak kesinlikle 120 gb aşağısını düşünme derim ahcı modu ile daha keyifli hale gelir ssd kullanmı.
sisteminiz uygun..kurulumda ahcı modda kurulum yapın..başkaca ayar vs.gerek yok..sata 3 destekli ssd alın..sand force kontrölcü olması iyi..ücret önemli deyil diyorsanız en son çıkan kontrölcülü "ocz vertex 4"alabilirsiniz kont.ındilinx..
kasanızda 2.5" yuva yoksa ya adaptör alın veya el beceriniz varsa bozuk HDD nin içini boşaltın üst kapağa ssd nizi monte edin..
veya eskı HDD nizi monte edip ssd yi çift taraflı bantla üzerine yapıştırın...
giriş kablolarını çok dikkatli takın..alacağınız ssd trim destekli olması önerilir..
kurulum w7.ahcı mod..kolay gelsin....
SSD (Solid State Drive) Hakkında Her şey
https://www.chip.com.tr/forum/ssd ... er-sey_t250713.html