SSD'lerin pabucunu dama atan DDRdrive...

CHIP Online
07-05-2009, 15:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Biz henüz SSD'lerin hayalini kurarken daha hızlısı ortaya çıktı: Karşınızda DDRdrive!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/SSD- ... DDRdrive_12596.html

Resimlerle: Kasetten USB'ye depolama birimleri...

Katı hal sürücüler (SSD #8211; Solid state disk) okuma ve yazma testlerinde standart sabit diskleri ezip geçiyor. Şimdi SSD'leri de yaya bırakan bir teknoloji var: DDRDrive

Normalde rastgele erişimli belleklerde (RAM) bilgileriniz uzun süreli saklanmaz. Çünkü buradaki veriler siz bilgisayarınızı kapattığınızda kaybolur. Ama çok yüksek okuma ve yazma hızlarına sahip olduklarından bu bellekler yazılımların ve sistemin geçici verilerini depolamakta kullanılır.

DDRdrive, DDR belleklerin inanılmaz hızını flash belleklerin veri saklama yetenekleriyle birleştiren yeni bir teknoloji. Sürücüde bilgisayarınız çalışırken RAM'de depolanan veri siz bilgisayarınızı kapattığınızda 60 saniye içerisinde flash belleklere aktarılıyor ve kaybolmuyor. Açtığınızda da tam tersi.

Sonuç ise rastgele okuma ve yazmada dudak uçuklatan bir hız. Üreticinin belirttiğine göre okuma hızı tamtamına 215 MB/s, yazma hızı ise 155 MB/s! Ama tabi bilgisayarınızı uçuracak bu hızın bir de bedeli var: 1500 dolar. Şimdilik evlerimize girmesi çok zor olsa da geleceğin bilgisayarlarının şimdiden görebilmek güzel.

Tüm konu: SSD'lerin pabucunu dama atan DDRdrive...

Resimlerle: Kasetten USB'ye depolama birimleri...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ucuzlarsa SSD'ye geçmek ister misiniz?

Banned
07-05-2009, 16:06   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
127 mesaj

neden ddr2 varken ddr...üstelik neden bilgisayarın normal ramlerine bir batarya takviyesi ve biosta yapılacak birkaç değişiklik ile ramlerde bilgi saklama yapılamıyor bu sayede bilgisayarı tv gibi açıp kapatabilirdik...ayrıca ramlerin güç ihtiyacı en çok ne kadar ve nereden alınıyor bu gücü yani özellikle güç için olan pin var mı yoksa hepsinden mi güç alıyor pinlerin...chip online'dan bu tür bilgiler bekliyoruz heryerde ilgili ilgisiz her türlü bilgi var ama ram konusu tam bir karadelik gibi en ufak bilgi yok...

Basic21
07-05-2009, 19:39   |  #3  
Üye
98 mesaj

Şu an için benim öncelikli tercihim param olsa bile normal harddiskler.İlerde tek seferde spintronic ramlara geçiş yapmayı düşünüyorum.Bu ramlar hem ram hem de harddisk işlevi görüyor.2018 civarı çıkacaklarmış.Şu an nasıl ki ya XP ya da Seven kullanın, Vista kullanıp iki arada bir derede kalmayın deniliyorsa benim harddisk meselesi de o hesap.

SR71BlackBird
07-05-2009, 21:10   |  #4  
SR71BlackBird avatarı
Yıllanmış Üye
175 mesaj

SSDler ucuzlarsa tabiki işletim sistemini ve programlarımı kuracağım bir SSD alırım yanınada seageten bir hard disk alırım depolama için