Arkadaşlar merhaba.Benim HP Pavilion DV6 6150et model laptopum var.4 Ağustos 2011'de aldım.SSD dünyasına bir giriş yapim diyorum.
SSD konusunda çeşitli yazılar okudum ama bir ordan bir burdan okuyunca kafam karıştı fikir sahibi olamadım.Ayrıca AHCI,RAID0...vs tarzı terimlerden bahsediliyor hepten kafamı karışıyor.Bilgisayar cahili değilim tabiki ama işin fazla teknik kısımlarına uzağım açıkcası.
Bu konuda sanırım öncelikle anakartımın SATA 3.0 desteklemesi gerekiyormuş.Cpu-Z'da mainboard modelinde Hewlett-Packard 3388 yazıyor,chipset olarak da HM65 chipseti.Şimdi anakartımın SATA 3.0 desteği var mı?
Sata 3 desteğinin var olduğunu var sayarak aşağıdaki bikaç SSD alternatifini belirledim.120GB'den aşağı düşünmüyorum.Bilgisayarda çok fazla oyun oynayan birisi değilim,enfazla menejerlik oyunu oynarım.Yazma silme işimde abartılacak kadar değil.Bilgisayarımın hızlı bir bilgisayar ama Sata 3'lü bir SSD'nin de hızını yaşamak istiyorum.Genel olarak durum bu.
Bir de HDD'mi harici olarak kullanmak istiyorum,bunun için de USB 3 destekli bir external kutu almayı düşünüyorum(bilgisayarda usb 3.0 portu var) sizce de uygun mu?
(555mb-okuma--515mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56068
(525mb-okuma-500mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=56519
(550mb-okuma--510mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=55780