Gerek forumlarda ,gerekse metinlerde hep karşımıza çıkan bu kısaltmaların açılımları şöyledir:
SSS=Sıkca Sorulan Sorular.
FAQ= Frequently Asked Questions.(SSS'nin ingilizcesi)
görüldüğü gibi her ikiside aynı şeyi ifade eder.
Özellikle bilgisayara yeni başlıyanlar ile foruma yeni katılan arkadaşlar için yazmayı uygun gördüm.Saygl.
not:bazen FAQ'da Q'nun altında küçük bir yer alabiliyor.
SSS ve FAQ ne demek?
Ben de bilgisayara yeni başlayanlar için,
İşlemci,ram,monitör,harddisk,mouse,klavye,kasa,PSU,ekrankartı,anakart nedir diye ayrı başlık açıyım o zaman..:))Sonra programlama,terimler,kısayol tuşları,gerekli programlar vs.. diye başlıklarla uzar da uzar..
Kimin neyi bilmediğine karar verip,kamu hizmetine soyunmanın ne anlamı var?? Ben buna anlam veremedim..
Sorunu olanların sorunlarını çözmek bitti..Bilinmeyeni tahmin edip öğretmenlğe kaldık yani..Bu mudur??
o kadarda kötü değildi cu_gs7. arkadaşın kötü niyeti olmadan bilgiyi paylaşmak istemiş. mesela ben sss nin ne anlama geldiğini bilmiyordum.. şimdi öğrendim . teşekkürler.. iyi düşünürsen anlam verebilirsin zor değil !
Peki o zaman..Özür dilerim..
Bana SSS olayı çok basit gelmişti; o yüzden yine haddimi aşmışım anlaşılan..
Zaten yeni uyarı aldım..İnsanlara daha az karışsam;hatta karışmasam daha iyi olacak..
Paylaşım için teşekkür ediyorum öyleyse..:))
LÜTFEN BİR DAHA SAÇMALAMA,BANA DA NEYİ NERDE NE ZAMAN NASIL YAZACAĞIMI ÖĞRETMEYE KALKMA.ESASEN SANA GEREKLİ DERSİ BURADA BANA YAZAN ARKADAŞLAR YETERİNCE VERMİŞLER.
KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILARIMLA.
viking20LÜTFEN BİR DAHA SAÇMALAMA,BANA DA NEYİ NERDE NE ZAMAN NASIL YAZACAĞIMI ÖĞRETMEYE KALKMA.ESASEN SANA GEREKLİ DERSİ BURADA BANA YAZAN ARKADAŞLAR YETERİNCE VERMİŞLER.Özür diledim,daha ne bekliyorsun??
KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILARIMLA.Sana ve kimseye bir şey öğretme derdim yok zaten..
Sadece sen ne kadar kendince doğru olan düşüncelerini burada paylaşıyorsan,ben de aynısını yapıyorum..Saçmaladığımı da düşünmüyorum..Bana göre benim düşüncem de mantıklı..Benim düşündüğüm gibi düşünenler de çıkacaktır bence..
BURASI FORUMUN KONU DIŞI BÖLÜMÜ BURADA FIKRALAR,SANATCILAR,ŞARKILAR v.s......YER ALIRKEN,BEN BİLGİSAYAR TERMİNOLOJİSİNDEN BAHSEDİYORUM VE YAZIYORUM.ÇOK AFEDERSİNİZ BUNDA NE VAR?ANLAMAKTA ZORLANIYORUM.KALDI Kİ NE KADAR İSABETLİ DÜŞÜNMÜŞ OLDUĞUM GELEN YANITLARDAN ANLAŞILIYOR,BİLMİYORDUK SAYENİZDE ÖĞRENMİŞ OLDUK DENİLMEKTEDİR.SAYGILARIMLA.
Peki o zaman..Tekrar ÖZÜR DİLİYORUM..Hatalı bir yorum yapmışım..Ben o şekilde düşünüyorum..Düşüncemi herkes kabul eder diye bir şey yok..
Öğretici ve paylaşımcı yazılarının devamını bekliyoruz..
Gerçekten,bilmeyenlerin neyi bilmediğini gayet isabetli bir şekilde tahmin etmişsin..Seni tebrik ediyor ve tekrar özür diliyorum..
(Çelik`ten de özür diliyorum gibi olacak..Uzatmayalım yani:))
CU_GS7Peki o zaman..Tekrar ÖZÜR DİLİYORUM..Hatalı bir yorum yapmışım..Ben o şekilde düşünüyorum..Düşüncemi herkes kabul eder diye bir şey yok..Arkadaşlar hepimiz hata yapıyoruz. CU_GS7 arkadaşımız da bu konuda hatalı olduğunu kabul edip büyük bir samimiyetle özür diliyor. Bence gerçekten erdemli bir davranış. Böyle gergin bir toplumda keşke hepimiz onun bu davranışını örnek alabilsek.Öğretici ve paylaşımcı yazılarının devamını bekliyoruz..
Gerçekten,bilmeyenlerin neyi bilmediğini gayet isabetli bir şekilde tahmin etmişsin..Seni tebrik ediyor ve tekrar özür diliyorum..
(Çelik`ten de özür diliyorum gibi olacak..Uzatmayalım yani:))