Standart DVD'lerden HD kalitesinde görüntü

CHIP Online
02-06-2008, 13:21   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HD-DVD ile savaşı kaybeden Toshiba, şimdi de standart DVD'lerin kalitesini HD'ye yaklaştırıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Stan ... e-goruntu_7164.html

Yüksek fiyatlı yeni nesil video oynatıcılara geçmek için acele etmiyorsanız ve geniş bir DVD arşiviniz varsa Toshiba'nın yeni DVD oynatıcıları sizi HD teknolojilerine biraz olsun yaklaştırabilir.

Up-conversion veya üst-çevrim olarak adlandırılan bir işlemden geçen standart çözünürlükteki DVD, HD uyumlu televizyonlarda net bir görüntü elde edilmesini sağlıyor. Bu teknoloji uzun bir süredir piyasadaki bazı DVD oynatıcılarda yer almasına karşın ilk kez gerçek HD kalitesine bu derece yaklaşıyor.

Japon medyasında yer alan haberlere göre Toshiba, standart DVD çözünürlüğünü 960p'ye kadar çıkarmış durumda. Full HD olarak tabir edilen videonun 1080p değerine sahip olduğu düşünüldüğünde standart bir DVD'nin yüksek çözünürlükle izlenmesini sağlayan bu teknoloji Blu-ray'in popülerleşmesine olumsuz etki edebilir.

Toshiba resmi bir açıklama yapmamış olsa da, yeni up-conversion teknolojisine sahip olan DVD oynatıcıların sene sonunda piyasada olacağı tahmin ediliyor.

Tüm konu: Standart DVD'lerden HD kalitesinde görüntü

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Toshibanın yeni hamlesi Blu-ray'e darbe vurabilir mi?

titi_boss_14
02-06-2008, 19:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
892 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

bu gelişme teknolojiye (sonrdan) kavuşmak istemeyenler için müthiş bir fırsat olacaktır bence up scaling özelliği sayesinde dvd yi hd readyin üstüne cıkarmak süper olacaktır bu dvd ler yeni yeni çıkmaya baslamasına rağmen 150 ytl fiyatı olaması teknoloji severler için gözden cıkarılmaya değer bir miktar saygılarımla

Ultiahmate
27-06-2008, 18:26   |  #3  
Ultiahmate avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

bence imkansız