starbucks'ta takılıp gecekonduda yaşayan çocuk

raziel34
13-05-2016, 08:38   |  #1  
raziel34 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

toplumumuzun en önemli sorunudur sayıları çok ama çoktur. gecekondu kısmı abartı olmak ile beraber bir bardak kahveye 8 lira vermek istemeyen her ebeveynin evladını temsil eder. hatta kendisi çalışan ve saalik ücreti 7,32 tl olan asgari ücretli kişiye de göndermedir.

sürrealist yaklaşımın dibidir. çocuk denir çünkü ana karakter olan genç en fazla liselidir. ailesine üstten bakar ama geleceği hakkında bir planı yoktur belki alt gördüğü ailesi kadar bile olamayacaktır. yoksulluğu eziklik görür yeri gelir hak talep edeceğine coolluk sanar susar rol yapar.

asla anlamamın mümkün olmadığı kuklalık sisteminin ekmeğine yağ vede baldır bunlar. instagrapır-rupurda resim çekilir koyar gerçekliği benliğini hiçe sayar. belkide kapasitesi kendisinin çok altındaki pelinsulara berkecanlara özenir idol yapar kendine...

ey kardeşim;
üniversite kazanmak zorundasın hayat gerçekten zor kaliteli bölümlerden mezun olmak bile yetmezken iş bulmaya ,dandik bir bölümde okuyamazsın...(hiç olmadı 4 yıllık bitir yinede açıktan falan)
o aşamaları geçtiysen eğer bir işin varsa maaşın az ise yaşam standardın sürünüyorsa yerlerde, bundan utanmamalı patronunu utandırmalısın...
sahip olmadıklarını sanki var gibi göstermeyip kazanmak için yol çiz hakkın olanı iste rol yapma...