stereo mix te mikrofonum çalışmıyor.

HPQ-User
02-01-2010, 23:50   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

STR sormuş:
Merhaba arkadaşlar.  Benim için olmazsa olmaz bir durum söz konusu. Bilgisayarımı yeni aldım. Bütün donanımlarını kendi sitesinden download ederk sorunsuz bir şekilde yükledim. Gel gelelim milrofonum stereo mix seçiliyken kayıt yapmıyor. Daha önceki bilgisayarlarımda ses ayarlarından stereo mix seçiliyken müzik sesi ve mikrofonu aynı anda kayıt yapabiliyordum. Bu bilgisayarda olmuyor. Saatlerce uğraştım her şeyi denedim.

Bilgisyarımda Donanım olarak herhangi bir sorun gözükmüyor.  Mikorofnum input ayarlarından ve output ayarlarından seçili ve seside açık. input ayarlarından mikorofn seçili iken sorun yok kayıt yapabiliyorum yalnız stereo mix e geçtiğim zaman mikrofon devre dışı kalıyor sadece diğer pc sesleri kayıt oluyor.  Dikkatimi çeken bir durum ise output ayarlarında mikorofnun açık veya kapalı olması hiç bir şeyi etkilemiyor, nitekim outputta mikrofon açıkken hoperlörden sesini duymam gerekiyor ama ses çıkmıyor.  Birde ses kartımın srs özelliği var ses kartı ayarlarında realtek output gibi SRS output seçeneğide mevcut bu seçenekte mikrofon seçeneği bile yok srs sürücüsünü  komple iptal edip realtek outputu varsayılan yaptım ama hiç bir şey değişmedi. Yazım uzun oldu ama deliricek duruma geldim. İşimle alakalı bir durum olduğundan bu benim için büyük bir sorun. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin, şimdiden teşekkürler !!!

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Samsung N310 netbook
Realtek HD Audio Seskartı
Windows XP SP2
Entegre mikrofon

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.16) Gecko/2009120208 Firefox/3.0.16

STeReO
05-01-2010, 22:31   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Çok değişik bir sorun SRS ile alakalı olabilir diycem ama onu da kaldırıp denemişsin. Driver son sürüm değilse bi yukseltmeyi dene...