Steve Jobs'ın yeniliğe yönelik 7 prensibi!

CHIP Online
26-05-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Jobs ve Apple... Bu ikili bugün geldikleri noktayı, Steve Jobs'un bu 7 kuralına borçlu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/stev ... prensibi_27084.html

Resimlerle: Steve Jobs'un Bill Gates hakkında sözleri

Apple, bugün bilgisayar endüstrisinin en yenilikçi şirketlerinden biri durumunda. Steve Jobs ise birbirine ait gibi durmayan şeyleri birleştirek tüm dünyayı şaşırtmayı başarıyor. Peki bunu nasıl yapıyor? Carmine Gallo'nun "Steve Jobs'dan ne öğrenebiliriz" adlı kitabı, Jobs'ın 7 prensibini ortaya çıkarıyor.

1. Sadece sevdiğiniz işi yapın

Sadece gerçekten sevdiğiniz bir işi ve iyi olduğunuz bir işi yapın.

2. Güçlü bir izlenim bırakın

Steve Jobs, bunu bilgisayar uzmanlarına değil normal insanlara yönelik ilk Macintosh'u ortaya çıkararak bunu başarmıştı.

3. Beyninizi yüksek vitese alın

Bilim adamları, ilk bakışta birbirine ait gibi görünmeyen şeyleri bir araya getirmenin yaratıcılık gerektirdiğini söylüyor. Jobs'ın şirketinin ismini belirlemesi bile bu şekilde olmuş: Jobs, Oregon'da bir elma çiftliğinde yaşıyordu ve bir bilgisayar şirketi kullanmak istemişti.

Tüm konu: Steve Jobs'ın yeniliğe yönelik 7 prensibi!

İzleyin: Steve Jobs'u da kopyaladılar!

Resimlerle: Steve Jobs'un Bill Gates hakkında sözleri


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Steve Jobs'ın bu prensipleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

firaristt
26-05-2011, 16:40   |  #2  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Tam Kapalı Çarşı adamı. Evet rüya satıyor, evet  basit şeyler satıyor ve evet beni tatmin etmeyecek şeyler satıyor ve çok konuşuyor. İş reklamda bitiyor ben hep diyorum. İyi reklam= iyi izlenim+iyi satış+iyi gelir... iPhone4'ün SGS'den ne üstünlüğü var IPS panele sahip ekranı mı, uygulama desteği mi? Palavra. IPS panelde belki daha keskin görüntü oluyor ama renk doygunluğu olmadan ne işe yarar? Veya pinch zoom yaparken 2 kere yaklaştırma yapmak mı daha iyi? Flash desteksiz tarayıcıda birçok sitedeki videoları ve eklentleri kullanamamak mı, istediğinde interneti açıp oyun oynayamamak mı?(en basit örneklerden birisi facebook farmville) Yere düştüğünde darma dağan olan arka cam yüzey mi? Yoksa Apple'ın izin verdiği kadar kapasiteye sahip dahili SD kartı kullanmak mı?(istediğim zaman harici SD kart takıp istediğim gibi kullanabilme özgürlüğünün olması şart) İstediğim filmi atıp rahat rahat izleyememek mi? Yoksa kullanıcıyı kıstlayan sözüm ona stabil işletim sistemi mi? Stabil olsa ne yazar ben istediğim gibi özelliştirip kullanamadıktan sonra? Android'ten daha stabil deniyor. Galaxy S'ime JVH(2.3.3) üzerine Darky Rom v10.1 Extreme (Final) kurulu ve stabilite uçuyor. Daha açılırken S işareti ilk yaıp sönmesi bitmeden pin kodu ekranı geliyor(tamam turuncu turuncu yanmasını beğenmiştim daha göremeden açılıyor alet ama olsun) uçarcasına hızlı ve stabil bir cihaz oldu şuanda. Android stabil değildir sözü eskide kaldı. 2.2'den itibaren birçok sorun çözülmüştü ve 2.3.3 ile hız da arttı ve artık pil ömrü ve biraz daha hızlanır bundan sonraki sürümlerde. Özgürlük ve istediğim gibi kişiselleştirme de cabası. Haa birde Süper AMOLED(ama temmuz'da değiştirip SGS2 almayı düşünüyorum) ekran da cabası. ama çözünürlük yüksek çok fark eder diyenlere yaklaşık 50cm mesafeden SGS'nin pixellerini sayabilen varsa en kısa zamanda askeriyenin havacılık bölümüne girsin kesin dünyayı feth ederiz(Atatürk'ün dış politikasına ayrıkı ama neyse). ee o gözle yerdeki tavşanı bile görürler sonuçta.. Birde birim kemirilmiş elma fanatiği milletimiz var onlar ayrı bir mesele. iPhone'u olan birisi benim SGS'i görünce gözleri pörtlüyor(pörtlemiyor derse yalan olur) ama güya hava atıcak ya aklı sıra dokunmatik kalitesine laf ediyor ama bilmiyor ki dokunmatik kalitesi belli bir noktadan sonra fark etmiyor. Belli bir seviyeden sonra dokunmatik kalitesi fark etmiyor, Çünkü en küçük dokunmayı bile algıladığı için daha fazla da olsa aynı oluyor bir fark olmuyor. iPhone fanları gözünüzü açın flash desteksiz internet mi olur Allah aşkına? (Tamam kabul iPhone'un zayıf noktası olan flash desteğinin olmayışından faydalanıp SGS'de eklentileri kapatıp tıpkı iPhone gibi internete girip videoları araklıyorum kabul :D iyide oluyor bence, ama istediğimde indirmeden de izleyebilmeliyim :D)