strateji oyunlarını oynamakta zorlanıyorum ekrandaki simgelerin ne anlama geldiğini ve oyunun kurgusunu çözemiyorum.age of empires 3 gibi oyunların tam incelemesini veren site varmı.veya oyunun learn to play bölümünün türkçe yamasıda olabilir.
strateji oyunlarının tam incelemesini veren site
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bence türkçe yaması senin işini kolaylaştırmaz zorlaştırır... Türkçe yama sadece kişiler arsında dialoglarda gerçektende oyuan zevk katıyor.. ama gerisi gerçektende zorlaştırır oyunu..SOrununa gelince bi kaç çeşit srateji oyununu oynayarak incelersen diğerlerinde pek te zorluk çekmezsin.. oynayarak öğren bence :)
İngilizce-Türkçe sözlük al bir tane.Binaların isimlerini sözlükte bulup Türkçe karşılığından işlevini anlayabilirsin..Oyununun diğer birimleri için de aynı şekilde..
Bunun ilerisi de ordan buradan (yabancı şarkılar,bazı programlar,oyunlar...)ingilizce kelimeler duyarak,görerek ingilizce hakkında bir fikir sahibi olmak; daha ilerisi de ingilizce kursuna gitmektir..Bazı ilçelerde bedavaya ya da ucuza ingilizce kursları halka açık..Sonuçta ingilizce bilmek artık bir ayrıcalık olmaktan da çıkmak üzere..
Eğer benim derdim ingilizce öğrenip,bütün oyunlar için bir çözüm ve daha fazla keyif almak değil diyorsan:
Oyun dergileri popüler ve çok beklenen bir oyun çıktığında hemen bir "strateji rehberi" yayınlarlar.(En geç oyunu tanıkları derginin bir sonraki sayısında).
Mesela örnek:
LOTR BFME2 çıkıyor şurda 2-3 gün kaldı.LEVEL bu oyunu gelecek sayısında kesin tanıtır ve belki bu sayısında ama kesin bir sonraki sayısında oyunculara yardımcı olacak bir birim,bina,taktik,diziliş... açıklaması yapar..