Street Fighter IV Rehberi

Ahmet Ertuğrul
24-03-2010, 20:32   |  #51  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Hmm, geriye basılı tutarken iki defa ileri mi basacağız yani huhuq?

Psychonaut968
24-03-2010, 22:18   |  #52  
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Bazı kombolarda işe yarıyor.Geriye basılı tutup ani bir ileri+atak kombinasyonuyla yapabiliyorsunuz.Ama karşnızda El Fuerte gibi bir çekirge varsa siz bir kombo yapasıya canınızın yarısı gidiyor... Bu sebeple gamepad kullanıyorum charge sistemi için.Charge kullanan ve kullanmayan karakterler arasında büyük bir dengesizlik olduğunu düşünüyorum... Geçen gün PS3 cafede oynayanları gördüm.Charge sistemi kullanan karakterlere rakip olanlar en çok El Fuerte,Ken ve Ryu...

Ahmet Ertuğrul
24-03-2010, 23:36   |  #53  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Onu da deneyeyim o zaman. Senin verdiğin iki geri+ileri+geri+ileri kombinasyonunu kullanmıştım hep.

1. Bu arada gamepad dediğin nasıl bir şey usbli XboX 360 controller mı yoksa arcade stickli büyük olanlardan mı? Yoksa analoglu joystick mi?

2. Bir şey daha soracağım. Oyunda bitirme k.o.'ya yol açan komboya göre "Victory"nin "V"si (normal zafer) yerine Ultra'yla bitirildiyse "U", Süper Komboylaysa "S" çıkıyor. Bir de bazen "C" ya da saat yönünde yuvarlak ok gibi bir şey çıkıyor, o ne bilen var mı?

3. Aklıma gelmişken sorayım. Arcade makinesinde dövüşlerden sonra normalde sadece puanların çıktığı galip karakterin bir animasyonla bir söz söylediği yerde savunma, saldırı ve teknik kategorilerinde harf notu veriyor. Bu bilgisayar sürümünde yok mu acaba?

4. Challenge modunda açtığımız "Title"ları bilgisayar sürümünde nerden görebiliyoruz?

5. Klavye ya da analog joystick fark etmiyor. Hiç bir adamın normal trialda 3. roundunu geçemedim. Siz geçebiliyor musunuz?

6. Youtubeda izlediğim bazı videolarda Chun Li ya da Blanka gibi charge sistemi kullanan karakterlerle eğilirken charge yapıp ultra falan yaptıklarını gördüm. Bu nasıl oluyor? XboX controllerda hem eğilip hem de ileri-geri charge yapabilmek için bir sistem mi var? 

İsteyen cevaplayabilir. Soru numaralarıyla cevaplarsanız daha anlaşılır olur.

Psychonaut968, (sakıncası yoksa ismini söyler misin her seferinde isminin sonundaki sayı neydi diye bakmak zorunda kalıyorum) rehberde "focus attack"in daha güçlü olması için güçlü bir kombo yenmesi gerektiğini söylemişsin ama focus iki hafif yumrukla bile kırılabiliyor. Aklıma başka bir soru geldi.

7. Bazen bilgisayara karşı oynarken adamı fırlatmak için tutmamı engelliyor. Bunu nasıl yapıyoruz? Tekken'de karşıdaki adamın kombo tuşlarını ezbere bilip engellemek için aynı anda o adamın yaptığı kombonun tuşuna basmak gerekiyordu. Bunda da hafif yumruk+hafif tekmeye mi basacağız acaba?

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 24 Mart 2010 23:55
Ahmet Ertuğrul
25-03-2010, 00:05   |  #54  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: ADEM-KAYA  
Akumanın ultra ve comboyu yapan var mı?

Guile de biraz ağır oyuncu ama iyi can yakıyor.

En çok can yakan Sagat. Şu sitede ay ay hangi karakter hangi karakterlere karşı kaçar galibiyet aldıysa ona göre bir sıralama yapılıyor (windows live, eşit seviyedeki deneyimli oyuncu karşılaşmalarına göre). http://www.eventhubs.com/guides/ ... character-rankings/ Sagat genelde 1. oluyor. Eğer Sagat'la oynarsanız, yavaş hareket etmesine rağmen Tiger Shotlarının (ateş) ve kombolarının ne kadar hızlı olduğunu ve ne kadar güç götürdüğünü görürsünüz. Kendisinin de dediği gibi onu boşuna kral yapmadılar :)

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 25 Mart 2010 00:06
bekir_sahin_38
25-03-2010, 00:13   |  #55  
Yeni Üye
23 mesaj

joystick için xbox 360 emulatörü kullandım pek fazla işe yaramadı :D

Son Düzenleme: bekir_sahin_38 ~ 25 Mart 2010 00:14
ayrilik_aci
08-04-2010, 22:58   |  #56  
Taze Üye
10 mesaj

Arkadaşlar chunli de ve Bison da kombolar çok basit klavyede.ileri geri yapıyorsun hızlı olman lazım....belirli bi süre geriye gittikten sonra(üç adım yapıyorum ben) ileri yapıyorsun hızlıca ve tekrar hızlı bi şekilde geri ileri yapıp tekme yi kullanıyorsun.ama tekmeler normal tekme değil 2 tekme aynı olan düğme var ona klavyeden ben tuş atadım ona basıyorum....ama guile nin hareketi klavyeden olmaz hayatta.çünki üst çapraz ı alt çaprazdan geçip klavyeden yapılmaz.yapanı da öperim valla :)

ayrilik_aci
08-04-2010, 23:03   |  #57  
Taze Üye
10 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
6. Youtubeda izlediğim bazı videolarda Chun Li ya da Blanka gibi charge sistemi kullanan karakterlerle eğilirken charge yapıp ultra falan yaptıklarını gördüm. Bu nasıl oluyor? XboX controllerda hem eğilip hem de ileri-geri charge yapabilmek için bir sistem mi var? 

Arkadaşım chunli de mesela geriye dogru yürüyüp yapıyorsun ya oturarak da aynı mantık.otururken sadece çömelmiyorsun hem de geri düğmesine basıyorsun.yani 2 tuşa aynı anda basılı tutuosun otururken hem egilmeye hem geri tuşuna bu sayede geriye yürümüş gibi komboyu yapabilirsin...

Hallederiz_87
24-06-2010, 19:39   |  #58  
Hallederiz_87 avatarı
Yıllanmış Üye
934 mesaj

Ultra Combo hangi tuşlar bilen biri varsa mesaj yazabilir mi?

Seth felan normal zorda olsa dövüyoruzda adam çıkmıyor?

romeojuli3
26-11-2010, 09:59   |  #59  
Taze Üye
1 mesaj

bir sorum olacak ? nasıl profil olusturabilirm ? vee sadece bana mı öyle geldi bilmiyorum ama oyun biraz yavas degilmi .? hiç kasmıyor ama bana yavas geldi...hani Fast modu falan mı ayarlamamız gerekiyor , hani onu da bulamadım ama ??? yardımcı olursanız cok sevinirim