Merhaba sistemim P4 2.8 HT 256 kingston fx5200 64 bit i865 anakart
SOrunum:bilgisayar oynarken (UNDERGROUND) bilgisayar reset atıyor.
XP yi açıncada kitleniyor.İşlemcimi armada bilgisayara yolladım bir sorunum yok anakarttan şüpheleniyorum.Ram de olabilir diye düşündüm
ama Ram Kingston Anakart orijinal intel lütfen cevaplarınızı bekliyorum....
mümkün olduğunca açık yazmaya çalıştım lütfen cevaplarınızda açık olursa sevinirim...
Ve ayrıca oyundayken reset atınca alarm(siren)sesi geliyor.Ekran kartı fansız kasada ayrıca 3 adet fan var sirkilasyonu iyi yapıyorum
PSU nun markası SATGE 300W ama ekran kartına ben bir fan taktım
Şu soruna bir çare bulun Reset ve kitleme
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bilgisayarının kendi kendini resetlemesi işlemcinin fazla ısınmasından kaynaklanıyor olabilir.eğer öyle ise cpu fanının dönüş hızını,soğutucu blogun tam oturup otumadığını,thermal macununun ve kasa içi hava sirkülasyonunun durumunu kontrol etmelisin.dediğin gibi cpu da herhangi bir sorun yoksa resetlenmenin nedeni psu veya anakartdan da kaynaklanıyor olabilir.
Underground oynarken reset atması Ekran Kartının çok enerji harcamasından kaynaklanıyor olabilir.Bu da Güç kaynağına aşırı yük bindirir ve Güç kaynağı da bunu kaldıramaz ve RESET!
98 açılırken kilitlenmesinin sebebi Sürücüler ve diğer bileşenler olabilir.Güvenli kipte açmayı deneyip güncel sürücüler kullanmaya çalışın.tüm sürücüleri yeniden kurun.
psu 300w
anakart gigabyt 1000g
ekran kartı fx 5200
işlemci 2.8 ht 800mhz 1024
AYNI sorunu bende yaşıyorum
psu mu?
anakart mı ?
bios mu ?yada arkadaşım sen çözüm bulabildinmi?
işlemci ısısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama orjinal fanı ile oynamadım
bi arkadaşımda sistem den diyor daha önce başına gelen varsa bi el atsın hı??
Belki de biostaki Sıcaklık Alarm ayarlarıyla oynanmış olabilir.
Diyelim ki bilgisayarın normalde 40C'de çalışıyor.Oyuna başlayınca da diyelim ki 48C'ye çıkıyor.Sende tutuyorsun Bıostaki İşlemci Sıcaklık Alarmını 45C'ye ayarlıyorsun.
Oyunu oynarken işlemci ve ekran kartının harcadığı enerji yüzünden bilgisayar gittikçe ısınıyor.İşlemci 45 dereceye gelince de Anakart Korumaya geçip Siren sesiyle birlikte bilgisayarı kapatıyor,reset atıyor.
Az bir ihtimal de olsa böyle birşey olası...
alıntı:
Gönderen : celalplatinpsu 300w
anakart gigabyt 1000g
ekran kartı fx 5200
işlemci 2.8 ht 800mhz 1024
AYNI sorunu bende yaşıyorum
psu mu?
anakart mı ?
bios mu ?yada arkadaşım sen çözüm bulabildinmi?
işlemci ısısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama orjinal fanı ile oynamadım
bi arkadaşımda sistem den diyor daha önce başına gelen varsa bi el atsın hı??
Peki ekran kartının soğutucusu var mı?
Sadece soğutucu blok var ama ben oraya bir fan vidaladım parçalarım yeni termal macun falan var 3 ay oldu olmadı...
İstersen bi kontrol et derim şu fanı.Belki temassızlık yüzünden resetleniodur.İşlemcisi ısınınca yanıt vermio ve resetlenio olabilir. :)
Arkadaşım İşlemcinin sogutucusunu degiştirmeyi dene birde PSU 400 watt üstü alırsan iyi olabilir Psu dan kaynaklanan bir sorun olabilir.
bence kesinlikle yetersiz besleme. büyük ihtimalle güç kaynağında 300w yazıyordur ama kalite bişey olmadığı için 220w zor görür. birde yine kötü güç kaynağından kaynaklanan şebekeden gelen elektriği bilgisayara göre ayarlanamamasındanda olabilir.