Hayali bir sistem yaratalım arkadaşlar. Mesela hayalinizdeki en süper bilgisayarın donanımları ne olmalı? Ne dersiniz? Çok uçuk olmamaya çalışın ama fazla tevazu da iyi değildir hani :)
Süper bir sistem
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Beyin gücüyle çalışan sınırları olmayan bir bilgisayar.
Hayalimdeki en iyi bilgisayar, işletim sistemini benim yazdığım bilgisayardır. (Adı üstünde hayal işte)
konuştuğumu anlayıp bana cevap verebilsin yeter
Bence benim bir seyi düsündügümde olmasi saglayan bilgisayar olmali
Yani mouse olayi kalkmali. İnternetten bisi aramicam düsünmem onlari ekranima getirmeye yeticek. Tam olarak istedigim. Birde 1 Saniyede acilip, 1 saniyede kapancak. Fazla ucmadim herhalde dimi?? :)
Real sen yap işletim sistemini ben kullamcam söz.
Şimdilik GeForce 6800Ultra ve 2X512MB daha ram olsa yeter.
Valla onu bunu bilmem ama IBM yeni bir tene bilgisayar yaptı saniyede 70.72 teraflop(trilyon) işlem yapabiliyor hp ikinciliğe geriledi böyle giderse zaten 100 teraflopu yakında geçerler benim hayalimdeki bu ama bunu koyacak yeri benim evde bulamadığım için birde boğaz manzaralı bir ev bu arada hayalimdeki evide söylemiş oldum.:)))))
Bu arada bu bilgisayarın içinde 32768 tane işlemci var ya biz bir tane almak için imanımız gevriyor adamlar 32768 tane koyuyorlar yawww adalete bak....
Abi inan var ya o kadar acayip şeyler çıkarıyorlarki tahmin bile edemezsin bu bilgisayarları global hava tahminleri ve 3d modelleme için kullanıyorlar ama birebir modelleme anlıycağın uçmuşlar...
evt abicim suan ispanyada böyle bir süper bilgisayar yapiliyor
o dünyanin en büyük bilgisayari olcak ( galiba safri ibm yapiyordu) bu pc de dünyadaki site hava durumlarini ve iste cok ince ayar gerektiren mimari seyler icin kullanilcak
pclabs de vermisler haberini galiba. Tabii bu bilgisayarin büyüklügü bizim villalar kadarolunca biraz fazla yer kapliyor :D