Şüpheli işlemleri nasıl tanıyabilirsiniz?

CHIP Online
01-08-2011, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows'unuzda çalışan işlemlerin hangisi zararlı, hangileri zararsız, bu makalemizde açıklıyoruz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/suph ... lirsiniz_27208.html

Resimlerle: En iyi Windows Görev Yöneticisi alternatifleri

Windows 7, etkili bir yapıya sahip dev bir işletim sistemi, ancak işlemler ve hizmetler arasına girdiğinizde kafanız karışabilir.

Windows Görev Yöneticisinde neye bakacağınızı bilmiyorsanız, zararlıların kendilerini farklı ve iyi yazılımlar gibi göstererek sizden gizlenmesi veya aksine, iyi bir yazılımın size zararlıymış gibi görünüp işlemi kapatmanıza ve bilgisayarı kilitlemenize neden olabilir.

Bunların dışında güvenlik yazılımınız tarafından size sorulan işlemlere kaynaklara erişmesi için verdiğiniz izinler var. Bir işleme izin vermek, PC'nize virüs bulaşmasına neden olur mu? Bu makalemizde Windows'unuzda çalışan işlemleri nasıl tanıyacağınızı, hangisinin zararlı olup hangisinin olmadığını nasıl anlayabileceğinizi sizlere anlatacağız.

Tüm konu: Şüpheli işlemleri nasıl tanıyabilirsiniz?

Resimlerle: En iyi Windows Görev Yöneticisi alternatifleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows'unuzda çalışan işlemlere dikkat eder misiniz?

muberk-gs
05-08-2011, 00:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj

Her 5-10 dakikada bir görev yöneticisini kontrol eder, aklımda not tutarım. Bu sayede 2 virüsü kendim sildim.

Son Düzenleme: muberk-gs ~ 05 Ağustos 2011 00:22
Kapalı Hesap (186082)
05-08-2011, 00:30   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,770 mesaj
Alıntı: muberk-gs  
Her 5-10 dakikada bir görev yöneticisini kontrol eder, aklımda not tutarım. Bu sayede 2 virüsü kendim sildim.
günde bir ben :D