Sürekli Explorer.exe hatası

ybogatepe
17-06-2009, 12:08   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
112 mesaj

arkadaşlar bilgisayarım film açarken (bs player) veya birşey kopyalayıp yapıştırırken hatta ve hatta normal dururken explorer.exe hatası veriyor ve bazen donuyor bazense kendiliğinden geliyor. işletim sistemi home edition. neden böyle birşey oluyor acaba kaspersky 2009 var ve üç kere full tarama yaptım regcleanerla temizledim ne yaptıysam sürekli aynı şey oluyor neden acaba bunun çözümü yokmu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

OnlyMann
17-06-2009, 12:15   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

muhtemelen makinanızda desteklenmeyen video formatı mevcut olduğu için bu tür hata ile karşılaşıyorsunuz. chip download sitesinden kodeklerin olduğu işletim sisteminize uygun olanı indirip yüklemeniz sorununuzu çözebilir. bunun dışında medya oynatıcınızı da değiştirebilirsiniz. önerim VLCPlayer bir çok formatı desteklemektedir.

ybogatepe
17-06-2009, 12:23   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
112 mesaj

fakat sadece video değil boş dururken bile verebiliyor bunu kopyala yapıştır yaparken mesela

OnlyMann
17-06-2009, 12:35   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

benzer sorunu bende Sony kameradan bilgisayara film aktardığımda yaşadım ama gariptir başlangıçta bu tür sorunlar vermez daha sonraları ki bu sanrım programlar eklemek veya kaldırmakla bozuldu diye düşünüyorum. Bir başka olayda swf uzantılı bir dosyayı değiştirmeye kalktığımda almıştım benzer hatayı. Sonuçta çeviren program var ve yüklü buna rağmen çevirdiği biçim ise avi (ama divx türevleri olabilir diye) bunu bile kopyalarken sorun veriyor. kısacası deteklenmeyen video da bu tür sorunlar yaşanabiliyor.

mancukya
17-06-2009, 15:00   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Baslat
Calistir
"regsvr32 -u shmedia.dll"
virgüller olmadan yaziyi kopyala yapistir yapin entere basin sistemi acinca 100 de 99 o hata olmaz.

ybogatepe
17-06-2009, 20:43   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
112 mesaj

senin dediğini yaptım bakalım olacak mı olursa veya olmasada yinede cevaplarınız için teşekkürler