sürekli kesilip devam eden donma sorunu

HPQ-User
12-08-2009, 14:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Duygu sormuş:
merhaba, benim çok ilginç bir sorunum var.laptopım aldığım günden beri bazen donup kalıyordu..bi süre sonra kendi kendini tamir ediyordu.garanti kapsamının son ayında düzelmemeye başladı.açar açmaz donuyordu, hatta bazen windows xp yazısında bile donup kalıyordu.teknik servise yolladım.bad sector olabilir diye önce harddiskini değiştirdiler, sonra işlemci fanını.eve gönderdiler gene dondu.sonra tekrar yolladım sürümdendir dediler windows 7 beta yüklediler tabiki gene dondu çünkü sürümle ilgisi olamaz.en son yollayışımda istanbula gitti ve laptop ekranı değişti(lcd).geri geldi 3 hafta kadar normal çalıştı.3 hafta sonra gene aynı sorun başladı.garanti süresi de dolmuştu.geçenlerde bi gün internet sayfasında birşeyler oynatıyordum, bilgisayar dondu, yani klavye mouse işlemiyordu, ama oynayan şey hala oynamaya devam ediyordu, yani sorun lcd ile ilgili değil sanırım.aynı gün bilgisayar tekrar donduğunda taratratarat diye bi kitlenme sesi geldi, takıldı yani.kapatana kdr devam etti o ses.aklıma direk anakart geldi.çünkü bnm usb'lerim de çok sorun çıkarıyor.dün bilgisayarı komut istemiyle açtım explorer.exe'yi kendim başlattım.hiç kitlenmedi.modu değiştirip normal modda açtım hala kitlenmiyor.düzelmiş gibi sanki.bu sorunla ilgili bana yardım eder misiniz?(not:virüs taraması yapıldı)

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
512 mb ram
2.17 mhz işlemci
110 gb harddisk
windows xp professional yüklü

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)

emre305
12-08-2009, 16:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
303 mesaj

düşündüğünüz gibi baştan beri anakart sorun yaratıyor olabilir laptopunuzun markası ve modeli nedir?

srdrvrl
12-08-2009, 16:57   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj

Bunun sebebi ekran kartıdır yüksek ihtitmal. Ekran kartı yanıt vermeyi kesiyor ve donuyor fakat arka plandaki sesler hala çıkmaya devam eder. Normalde eski ekran kartıyla yeni oyun oynamaya çalışırsan yanıt vermeyi keser fakat sende sadece küçük bir video da olmuş. Olay görüntüleyicisinden bu hatanın olduğu saate bak orada yazar yüksek ihtimal