sürekli restart ve mavi ekran sorunu

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Acem
01-02-2004, 16:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Merhaba herkese,
ben yeni toplama bir bilgisayar aldım. P4 2.4, asus p4s800 anakart, 512 mb ddr ram , geforce mx440 ekran kartı,17 inch philips 107t moniötör başlıca özellikleri olmak üzere, XP kullanıyorum işletim sistemi olarak.

Bilgisayar bazen hiçbir sorun çıkarmadan çalışırken, bazende arka arkaya 10 defa tam windowsu load ederken restart atıyor en son mavi ekran çıkıyor ve arada windows çöküyor bi daha kurmak zorunda kalıyorum. Fakat bilgisayarcımda bi hafta kalsada hiç bi sorun çıkarmıyor. ben ekran kartı yada raminde bi sorun olduğunu iddia etsemde tamirci bana elektrik şebekemde sorun olduğunu söyleyip durdu. ben daha önce aynı prizle P4 kullandığımı ve bi problem olmadığını anlattım. ısrarla bana ups almamı önerdi.

Ve ups almamla sorunlar halloldu. 2 haftadır bir sorun yok.Ama everpower marka ups bile bazen göçüyor , servisini aradım 17inch philipsler için upslerin sigortalarnın güçlendirilmeleri gerektiğini servise getirmem gerektiğini anlattılar.

Sizce yakın zamanda yine göçer windows ve mavi ekranlar geri mi döner, ve 17 inch philips monitörü olanlarda benzer sorunlar çıkıyor mu acaba?

hasanyasin
01-02-2004, 17:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,100 mesaj

Sana da merhaba Acem kardeşim,
Toplama bilgisayarın hayırlı olsun. Bilgisayarcında sorun çıkmaması sadece elektrik kaynaklı bir problemin olduğunu göstermez. Bilgisayarcı işi gücü bırakıp senin kullandığın gibi kullanmaz sanırım bilgisayarı. Açılırken mavi ekran sorunu ise genelde donanım sürücülerinden kaynaklanıyor, ama bilemiyorum tabii...

O güzel mavi ekran sana, yaşanan sorunun muhtemel kaynağını bildiriyor. Eğer ekran görünmeyecek kadar hızlı kapanıyorsa, İşletim sistemleri>>Windows XP>>XP'de geforce tutarsızlığı konusunda, otomatik başlangıcı iptal etmeyle ilgili anlattıklarımı yap ve bu ekrandaki bilgiyi buraya bildir.

Gene de umarım güç kaynağın sorunu ortadan kaldırmış olsun ve bir daha mavi ekran sana sırıtarak bakmasın. Gülümseme