suruculer karıstı . help me

_eFeKenTLi_
15-01-2010, 10:15   |  #1  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj

ben wındows 7 den xp ye gecmek ıstedım . fakat bır sorunla karsılastım . wındows 7 de hdd yı 3 e boluyor .
1bolum 100 mb , 2bolum c  , 3. bolum ıse  d  ıdı    
   wındows c surucusune yuklu , d surucusunde 120 gb lık fılm muzık fotograf arsıvım var  d surucusunde hıcbır program yuklu degıldı .
   xp ye gectıgımde  bıcımlendırmede 3 tane bolum cıktı halıyle 2 sını sıldım . yanı  100mb alan ıle wındowsun yuklu oldugu yerı sıldım  sadece yedeklerımın oldugu kısım kaldı . yenıden surucu olusturdum ve wındowsu oraya kurdum fakat oyle bır sey oldukı suruculer yer degıstırmıs . d surucusu c olmus   yanı arsıvlerımın oldugu bolum c  wındowsun yuklu oldugu kısım d olmus . tamam sakınca yok ama . oyle bır sacmalıkkı c surucusune program fıles klasorunu atmıs ve orda bazı bılesenlerın dosyaları var sılınemıyorda . herhangıbı program kurdugumda c ye kuruyor bazı programları dırek .
  acaba duzelımı dıye tekrar wındows 7 yuklıyeyım dedım . arsıvımın oldugu yerı sılmeden wındowsu yukledım . bu seferde tek surucu gozukuyor . yanı arsıvımın oldugu surucu gozukmuyor . wındows 7de .
    arsıvımı kaybetmek ıstemıyorum . herhangıbı harıcı hdd yok . cd ye yedeklemek ımkansız 25 dvd fılan yapar . valla bır halt yedık yemez olaydım .
     buyrun sabah sabah sıze beyın egzersızı :D    . sımdıden yardımlarınız ıcın tsk ler .

Ferhat CAN
15-01-2010, 10:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
136 mesaj

o 100 mb'lık bölüm her kurulumda ortaya çıkıyor. Neden öyle bir yer ayırıyor bir fikrim yok ama işletim sistemini kurduktan sonra sabit disklerde görünmüyor o bölüm. Asıl sorununa gelirsek, şimdi arkadaşlar sana görünmeyen diski biçimlendir, yok onar, yok birleştir falan diyecekler ama ben sana söyleyeyim hiç biri işe yaramayacak. Bence yapman gereken, arşivini yedekleyip tekrar kurulum yapman ve bunu yaparken de bütün sabit diskleri sil, (biçimlendir demiyorum, direkt sil) ardından ilk başta C sürücünü oluştur ardından da D sürücünü. Ardından C'yi seçip enter'a basıp oraya kurulumu gerçekleştir. (C dediğim isimlere aldanma, 100mblık bölüm de oluşacak otomatik olarak. Sen C ve D'yi eşit bölme. Örneğin C'ye 50 ver gerisini D yap. 50 olana direkt kurulumu gerçekleştir. Windows 7 kurulduktan sonra istediğin gibi olduğunu göreceksin.)

Saygılar.

_eFeKenTLi_
15-01-2010, 10:48   |  #3  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

sanırım dedıgımı anlamadın . o sekılde sorunumun kalkacagını bılıyorum . 120 gb lık fılm , muzık ve program arsıvım var . nasıl dırek acımadan sılerım . ben o arsıvın oldugu bolumu sılmeden duzeltmek ıstıyorum sorunu . anlayacagın c surususunun ısımını degıstırmem lazım . depoloma bırımındede degısmıyor ısım . 

Ferhat CAN
15-01-2010, 11:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
136 mesaj

diskler kullanımda olduğu için değiştirememen normal. Dosyalarımı kaybetmek istemiyorum, yedeklemek de istemiyorum, direkt isimleri değişsin istiyorum dersen benden sana yardım çıkmaz üzgünüm. Bir fikrim yok çünkü. Eğer bir yolu varsa da çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Eğer 120 GB kadar büyük olmasaydı, önce D'ye taşı ardından C'ye format atıp tekrar win 7 kur, en son D'deki sistem dosyalarını administrator modu kullanarak sil derdim ancak bu da çok sağlıklı bir şey değil gibi. Bence sen bir arkadaşından taşınılabilir Hard Disk bulup benim anlattığım gibi yaparsan daha sorunsuz olur.

_eFeKenTLi_
15-01-2010, 11:27   |  #5  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj

suan ıkı surucuyu bırlestırmeyı dusunuyorum . her ıkı surucuyu bırlestırdıkten sonra . wındows 7 cd sını takarak bıcımlendırme ekranında dısk genısletme yapmayı dusunuyorum . tabı dısklerı nasıl bırlestırecegım daha arastırma asamasındayım

mancukya
16-01-2010, 00:50   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Format atmadan kurulum denilen bir seyi hayatinda 2 3 kere format atan birisi bilmiyorsa okumadan ezber yapiyor demektir.
Xp ile kurulum esnasinda bölüm bilgisini oldugu gibi birak diye secenek var.
Ya aradigini bulacaksin ama zor is onu yapmak.
Yada sisteme format atmadan 2ci kez xp kurucaksin boot.ini düzenleyip birini sileceksin

_eFeKenTLi_
16-01-2010, 03:17   |  #7  
_eFeKenTLi_ avatarı
OP Yıllanmış Üye
716 mesaj
Alıntı: mancukya  
Format atmadan kurulum denilen bir seyi hayatinda 2 3 kere format atan birisi bilmiyorsa okumadan ezber yapiyor demektir.
Xp ile kurulum esnasinda bölüm bilgisini oldugu gibi birak diye secenek var.
Ya aradigini bulacaksin ama zor is onu yapmak.
Yada sisteme format atmadan 2ci kez xp kurucaksin boot.ini düzenleyip birini
kusura bakma ama hayatımda ılk defa format cekmıyorum ne kendı makınama nede baskasınınkıne . benım sorunum su ıdı . wındows 7 den xp ye gecınce . bıcımlendırme ekranında 3 tane bolum cıktı . sadece yedegım olan surucuyu bıraktım . dıgerlerını sıldım ve tekrar bolum olusturarak kurdum . fakat kurulum bıttıkten sonra . c surucusu yedeklerımın olmus . d surucusu sıstem olmus . benım ıcın sakıncası olmaz dıcektım ama gordumkı program fıles klasorunu atıyor . herhangıbı kurulum yaptıgımda bazı ek dosyalar atıyor yedeklerımın oldugu yere . o yuzden .  ben bu konuda yardım ıstedım . surucu adlarını degıstıremedım de .
   ama sorunumu cozdum . ıyıce sarpa sarınca kokten format cektım pcye . ve suan eksıksız tum arsıvımı program sayesınde kurtardım .

StanOne
16-01-2010, 05:02   |  #8  
Yıllanmış Üye
753 mesaj

Tmm 3 bölüm varmışta 0-1-2 diye gider onlar, genelde senin düşündüğün c > d, d > c oluyo
bende de buna benzer bişey olmuştu evdeki hesap çarşıya uymadı en sonunda yapcak bişiy bulamayıp toptan basmıştım fdiski :D

Bilgisayar Yönetimi nden Disk Yönetici e girip sürücü harflerini değiştirebiliyorsunuz,
mesela d yi sisteminde olmayan bi sürücü harfine atarsın sonra c yi d yaparsın ardından d`yi atadığın harf i c ye atarsın ama belki burda bi sorun oluşabilir c kaynaklı, denemek görmek gerek