SÜRÜCÜLER

TUPİZA
16-05-2007, 18:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

Arkadaşlar bende bir tane phılıps dvd/rw var. cdyi buna koyduğumda , cdyi açmak iştediğimde , erişilmez, yanlış işlev diye mesaj veriyor. bir türlü cdyi açamıyorum. daha önce cd-rw vardı . buda aynı hatayı veriyordu. sorun ne olabilir arkadaşlar...

BOOMFUNKMCS
16-05-2007, 19:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
samedceran
bende aynısı olmamakla beraber bu tarz bir sorun olmuştu.dvd taktığımda dvd sürücüsü cd sürücüsü görünümüne geçiyor,açmaya çalışıyorsun açmıyor,bir süre sonra ''şimdi sonlandır'' hatasını veriyordu.bende farklı bir yol izledim.
benim bilgisayarda hem cd-rw hemde dvd-rw takılı.bende sorun oluşmadan önce dvd-rw'ın jumper ayarı master,cd-rw'ninki de slave olarak ayarlamıştım.güncelleme yapıyım dedim ama nec'in sitesinde de adam akıllı güncelleme bulmak daha doğrusu bür güncelleme bulmak zor.bende bunların bağlantı şekillerini değiştiriym birde öyle deneyim dedim.DVD-RW'ı slave, CD-RW'ıda master olarak ayarladım.AÇtım bilgisayarımı ve önceki halinde okumayan dvd leri şimdi çok rahat  okuyor.değiştirdikten sonra okumadığı cd vveya dvd görmedim ben.hiçbir sorun olamada çalışıyor-lar.
birde bu yolu deneyin derim ben.ben denedim faydasını gördüm....
ENES_SENTURK
07-06-2008, 17:32   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadşım TM da o ayarlara Nereden Bakacagız onuda yazarsan sevinirim