Sürükle bırak hakkında bilgi istiyorum

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
guatemala
03-04-2005, 00:02   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

Soru1:Sürükle bırak hakkında bilgi istiyorum.Bir şifreleme programı yaptım,bu programın üzerinde belirli bir alana ya da daha önceki ürettiği dosyaya yeni dosyayı sürükleyir bırakınca ilgili işlemi yapacak (Sıkıştırma programlarında olduğu gibi.Winrar v.s).
Soru2:Yine üretiği dosyaya tıklayınca programı çağıracak, Bunu regedit'ten hallettim fakat program çalıştıktan sonra tıklanan dosyayı yükletemedim(Yani misal bir text dosyasına tıklayınca o dosya notepad'i çağırıyor notepad'de o dosyadaki bilgiyi program içerisindeki textbox'a yüklüyor da biz görüyoruzya öyle işte).
Soru3:Bir program vardı programı çalıştırınca ekranda nereye tıklarca tıkla,o programın formlarına tıklamak şart değil, mesela masaüstünde her hangi bir yer ya da başka bir programın herhangi bir yeri,o noktanın renginin hex karşılıgını veriyor.böyle bir program yaptım fakat program yalnızca kendi formundaki renkleri gösterebiliyor.Diğer programlardaki renkleri alan program nasıl yapılabilir.
Soru4:Her hangi bir text ya da web sayfasındaki işaretlediğim yazıyı programımdaki textbox'a nasıl aktarabilirim(Otomatik kopyala yapıştır gib birşey)

guatemala
22-04-2005, 01:37   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

Bir dosya üzerinde işlem yapabilmek için o dosyanın yolunu bilmek gereklidir.Harici sürükle bırak için form OLEDragMode=manuel olmalı.
sonrada şu kodlar yazılmalı

Private Sub Form_OLEDragDrop(Data As DataObject, Effect As Long, Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
Text1.Text = Data.Files(1)
End Sub
--------------------------------------------------------------------
form_load sırasında dosya yolunu bulmak için yani formu dışarıdan bir dosyaya tıklayınca ya da dosyayı formun simgesi üzerine bırakınca dosya yolunu bulmak için şu kodlar gerekli

Private Sub Form_Load()
Text1.Text = Command
End Sub

Dosyaya tıklayınca formu çağırmak için regeditten bazı kayıtlar yapmamız gerekli onu da daha bir ara yazarım.