Arkadaşlar benim USB belleğim 2 gün boyunca çamaşır makinasında kaldı pratik çözümleriniz varsa yardım edebilir misiniz? :D
SUYA DÜŞEN USB BELLEK
servise gönder, değiştirirler
temiz su ile yıkayın , en az 2 gün bekletin kurusun , sonra bilgisayara takın
büyük ihtimalle çalışır . eğer usb bellek ıslakken çalıştırmayı denemediyseniz .
saç kurutmayla kuruttum sonra çalıştırmaya çalıştım TOSHİBA bellek servisi yardım edermi dersiniz??
Belli olmaz. Ama bence artık o cihaza güvenmeyin. Hiç beklemediğiniz bir anda yarı yolda bırakabilir sizi. Sonra saç baş yolarsınız.
canunverensaç kurutmayla kuruttum sonra çalıştırmaya çalıştım TOSHİBA bellek servisi yardım edermi dersiniz??saç kurutma makinesi sadece dışını ısıtır ,
içine etkisi az olur . USB çalışmadıysa ıslakken çalıştırınca
kısa devreden bozulmuş olabilir , programla falan düzeltilemez
anca veri kurtarma firmaları flash bellek içindeki bilgilere ulaşabilir
birkaç yüz dolar vermeye değerse , o tür hizmetleri araştırabilirsiniz .
düzeldi :D Bu sorun gibi bir sorunu olan arkadaşlara sesleniyorum saç kurutmayla az kurutun sonra pirinç dolu bir kaba koyun akşamdan koydum sabah uyandım eskisinden farksız bilgiler içerisinde bir şekilde kullandım.
Ama unutmayın bu dediklerimi yapmadan sakın çalıştırmayı denemeyin yukarıdaki arkadaşlarımın da dediği gibi kısa devre olabiliyormuş.
NOT:Pirinç nemi çeker ve elektronik cihazınızda en ufak bir damla kalmaz.
Bu arada paslanma süreci başlamışsa, bugün değil ama bir gün flaş diskiniz kötü bir sesle son nefesini verebilir. Paslanma kısa devreye neden olur/olabilir. O yüzden bence artık güvenip önemli verilerinizi saklamayın o flaş diskte.