Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda bilinmeyen bir uygulama açmam sonucunda bilgisayarıma miner virüsü bulaştı 1 haftadır tamamen bunun üzerinde uğraşmaktayım çok araştırdım ama çözüm bulamadım ne kadar antivirüs varsa denedim ama sonuç tertemiz soruna gelirsek bu virüs svchost adı altında çalışıyor ve bir sürü hizmet oluşturuyor kapatsamda engellesemde nafile olmuyor lütfen yardım edin örnek himzet : UserDataSvc_a747 şimdiden teşekkür ederim.
Svchost.exe Virüsü
-bitdefender free, kaspersky ve malwarebytes ile dene.ardından combofix ile ful tara.
-dosyaları yedekleyip denetim masasından kullanıcı hesabını silip yeni kullanıcı hesabı aç.
Öncelikle o bir virüs değil ,
Svchost.exe is a generic host process name for services that run from dynamic-link libraries.
Yukarıda açık edildiği üzere.
Ancak işleminin cpu üzerine çok fazla (%100 e yakın) bir yoğunluk oluşturduğu durumlarda , windows'un kendi modüllerinden bir kaçını ele geçirmiş bir virüs var denilebilir.Buda kesin olmamakla birlikte tabi ki.
Kolay gelsin...
%100 kullanım problemin varsa , bu denli fazla format attığın içindir.Hdd nin de bir ömrü var.
Belirttiğin svchost windows'un bir modülü olarak çalışan bir program.Bazı virüslerin bu modülün sunduğu özelliği kullanarak çalıştıkları bilindiğinden , bu modül işlemciyi çok fazla yoruyorsa bilgisayarda virüs olma ihtimalinden söz edilebilir.Ancak bu sadece ufak bir ihtimal.
İstersen görev yöneticisini paylaş bir sorun olup olmadığını söyleyelim.
Çok özür dilerim öncelikle yanıtınızı yeni gördüm buyrun.
https:// hizliresim.com/aYP3jO
PC yi her yeniden başlatmam sonucu bu hizmetler yeniden başlıyor ve ben her seferinde durduruyorum.
Fark etti iseniz orjinal hizmetten farklı olarak kopyası da var yanında sonunda _30aba yazıyor.