svchost.exe nasıl temizlenir?

StatioN
29-05-2011, 01:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
379 mesaj

Merhabalar,
Arkadaşlar biliyorum forumda bir çok svchost konusu var fakat bir çoğunda virüs değil denilmiş o yüzden yeni konu açmak durumunda kaldım. windows vista home premium kullanıyorum ve önceden olmadığı kadar svchost ortaya çıktı görev yöneticisinde. Ve o zamandan itibaren web tarayıcılarım acayip kasılmaya başladı ie ve mozilla firefox şu an kullanılamaz durumda girer girmez program yanıt vermiyor diyor kapanıyorlar haliyle chrome açıyorum google da birşey aratmaya çalışıyorum sayfa yükleniyor görünüyor fakat bulunmuyor bazen girebiliyorum videolar açılmıyor 3 4 sekmeden sonra chrome çöküyor. Sonra bilgisayarım çok kasılmaya başladı bi müzik klasörüne giriyorum bazen onu bile açmıyor windows gezgini yanıt vermiyor diyip kalıyor öyle. Daha bunlar gibi birçok kasılma var sistemimde 2 gb ram var ve 5 yıldır hem vista hem win 7 kullandım hiç böyle olmamıştı.Sistemim gayet stabil çalışıyordu fakat bu svchostlardan sonra öldü resmen bilgisayar. Avastla tarattım sonuç alamadım spybot yüklü ondan da bi sonuç alamadım. Ayrıca kullanıcı adı kısmında NETWORK SERVICE, LOCAL SERVICE ve SYSTEM'den başka birşey yok(adminstratör gibi birşeyler yok yani) herşey gayet normal görünüyor fakat bilgisayarım hiç olmadığı kadar kasılıyor.PrintScreen görüntüsü hemen aşağıda yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa gerçekten mutlu olurum.

Jubei76
29-05-2011, 03:35   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

svchost.exe,lerde sorun yok gibi görünüyor belki sistem dosyalarında bir hata vardır ?
ie hariç tüm diğer (FireFox-Chrome-Opera) internet tarayıcılarını+Adobe Flash Player+Java Revo Unistaller ile kaldır sonra yönetici olarak açacağın komut satırı istemcisinde sfc/scannow yaparak hata denetimi yaptırırsın,hata yoksa tekrar sırası ile Java+ Adobe Flash Player ve diğer internet tarayıcılarını yüklersin.
Biliyorum uzun oldu ama yapacak başka bir şey yok ancak böyle bulabiliriz hatayı,bu arada örnek olması açısından kendi svchost.exe resmi veriyorum.

BOOMFUNKMCS
29-05-2011, 10:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

HijackThis ile sistemini taratmanı öneririm, verdiği açıklamalara göre kim kiminle nerede ne yapıyor bir bakalım :)

verdiği raporu http://www.hijackthis.de/ sayfasında inceletirsen sende bir fikir yürütebilirsin.

yvzhn
29-05-2011, 12:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

o svchost lar normal herkes de olur o :) svchost.exe farklı windows işlemlerini yürütür . hepsi tek bir halde olsaydı ufak bi hatada sistem giderdi zaten.

özkan_oktay
29-05-2011, 22:10   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

Hayır arkadaş ta çok fazla sayı da schost.exe çalışıyor, anlatmak istediği sorunda bu sanırım.
Mutlaka sistemin de yüklü olan bir yazılımdan kaynaklanıyordur, geçerli bir imzaya ya da sertfikiya sahip olmayan yazılımlarını bir gözden geçir derim.

Tolstoy
30-05-2011, 18:03   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
381 mesaj

Sistemde birden fazla schost.exe çalışması normal bir durumdur. Sistemde birden çok sorun olması nedeniyle sisteminizi inceletmeniz gerekir.

yvzhn
01-06-2011, 09:32   |  #7  
Yıllanmış Üye
205 mesaj

normal onlar normal :) bende de var o kadar .