merhaba, bilgisayar bilgisi sadece MS Office ile sınırlı biri olarak, macromedia flash ile yapılmış ve bir internet sitesinde yayımlanan bir e-kitabı,kaydedip çevirimdışı iken veya başka bir bilgisayara aktararak da okuyabileceğim konusunda bilenlerden yardım istiyorum. açıköğretim sitesinde yayımlanan e-kitaplardan biri bu ve ben kaynak olarak kaydedip uzun yıllar saklamak istiyorum. bu kitabı hangi formatta kaydedebileceğimi de henüz bilmiyorum aslında. kitabı yayınlayan sayfayı, internet explorer dan "save as" ile kaydettim ve kendimce i.explorer da açmayı denedim ama olmadı. Sonra kaydettiğim sayfayı sağ tıklayıp, "birlikte aç" tan MS word, publisher ve powerpoint i denedim teker teker ama yine olmadı. hepsinde boş bir sayfa çıkıyor sadece.
google da araştırırken "ppt to swf" gibi şeyler gördüm ama benim işime yarayacak olan sanırım "swf to ppt" gibi birşey, ve ben henüz bu e-kitabı swf olarak değil, sadece onu yayınlayan sayfayı html olarak kaydedebildim, o da açılmadı.
en son bu siteyi gördüm. bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler..
swf yardım
swf olarak kaydetmek istersen bunu yapabileceğin programlar var. mesela "save flash" bunlardan biri. bu flash dosyasını kaydedip daha sonra istediğinde izleyebilirsin. eğer flashtan pptye veya pdfye falan çeviren programlar varsa bunu sonra yapabilirsin.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. söylediğiniz gibi save flash programını yükledim. ayrıca swf yi pdf ye avi ye ve gif e çeviren bazı programları da google dan bulup yükledim. denemek için bu sayfanın üzerinde olan chip tanıtımı swf sini pdf ye ve avi ye çevirebildiysem de esas kaydetmek ve sonra da çevirmek istediğim e-kitabı kaydedemedim. save flash la üzerine tıkladığımda boş beyaz bir sayfa çıkıyor. chip animasyonunu flash handout da pdf ye çevirmiştim ve frame 1 den 544 e kadar gidiyordu. ama e-kitabın swf si hem boş hem de tek frame var.
acaba bu açıköğretim in kitaba bi tür koruma koymuş olmasıyla mı ilgilidir? gerçi siteye girişte şifre yok ama kimlik no suyla giriliyor. bir de benim kaydetmek istediğim flash ın görünümü aynı bir pdf dosyasına benziyor, yani yukardaki gibi animasyon türü bir flash değil. belki de bu yüzden olmuyordur.
neyse yine de yardımınız için teşekkür ederim.
bu konu hakkında bildiğim kadarını aktardım. eminim diğer arkadaşlar 1-2 gün içindecevap yazacaklardır.
sanırım e- kitabın kaydedilememsinin nedeni "flash paper" denilen bir uygulamayla yapılmış olması. bu e-kitap uygulamasını araştırırken şöyle bir açıklamaya rastladım:
<<Flash Paper :Flash Paper, PDF formatı gibi vektörel, ölçeklenebilir ve dosya üzerinde değişikliğe izin vermeyen
Macromedia tarafından üretilmiş olan bir dosya formatıdır. Flash Paper Flash animasyon formatı olan SWF’yi kullanır dolayısıyla bu tip dosyaları görmek için bilgisayarda Flash Player eklentisinin kurulu olması yeterlidir (Mavituna, 2003). Flash Player eklentisini indirmek Adobe Acrobat Reader’a göre son derece basittir.
Bu yapılanmada e-kitap hizmeti de Açıköğretim e-Öğrenme Portalının altına yerleştirilmiştir.Böylece öğrenciler tek oturum açarak bir derse ait bütün e-öğrenme hizmetlerine erişebilmektedirler. Bu dönüşüm esnasında, yeterince bilgilenmemiş öğrencilerin e-kitapları kendilerine bürolarda verilen kitaplarla aynı öğretim malzemesi
olduğunu fark etmeden yazıcıdan dökmek yöntemiyle basılı ortama aktardıkları gözlenmiştir. Bu türden yanlış
kullanımların önüne geçmek amacıyla e-Kitaplar PDF formatından Flash Paper formatına dönüştürülerek, yazıcıdan çıktı alınmasını ve e-kitabın bilgisayara indirilmesini engelleyen düzenlemeler yapılmıştır. Böylece yeni sistemde Açıköğretim e-kitapları sadece çevrimiçi olarak kullanılabilmektedir.
Flash Paper teknolojisi Adobe’un PDF formatı gibi vektörel, ölçeklendirilebilir, dosya üzerinde değişikliğe izin vermeyen işlemciyi zorlamayan ve Türkçe karakter sorunu olmayan bir dosya formatıdır. Flash Paper ile kitap okumak gayet pratiktir.>>
sanırım bu yüzden swf olarak kaydedilemiyor.
ama yine de eğer flash paper ı kaydedip çevirimdışı okumanın bir yolunu bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim...
ARKADAŞIM MACROMEDİA FLASH PLAYER 6.0 ANİMASYONLARINIZI SWF FLA GİF JPEG VE DAHA BİR ÇOK FORMATA ÇEVİREBİLİYOR ZATEN.
FİLE EXPORT MOVİES YADA CTRL+SHİFT+F12 TUŞLARI İLE BU İŞLEVLERİ YAPABİLİRSİNİZ.
o flash ı .exe ye çevir hiç denedin mi?
finanschicevap verdiğiniz için teşekkür ederim. söylediğiniz gibi save flash programını yükledim. ayrıca swf yi pdf ye avi ye ve gif e çeviren bazı programları da google dan bulup yükledim. denemek için bu sayfanın üzerinde olan chip tanıtımı swf sini pdf ye ve avi ye çevirebildiysem de esas kaydetmek ve sonra da çevirmek istediğim e-kitabı kaydedemedim. save flash la üzerine tıkladığımda boş beyaz bir sayfa çıkıyor. chip animasyonunu flash handout da pdf ye çevirmiştim ve frame 1 den 544 e kadar gidiyordu. ama e-kitabın swf si hem boş hem de tek frame var.
acaba bu açıköğretim in kitaba bi tür koruma koymuş olmasıyla mı ilgilidir? gerçi siteye girişte şifre yok ama kimlik no suyla giriliyor. bir de benim kaydetmek istediğim flash ın görünümü aynı bir pdf dosyasına benziyor, yani yukardaki gibi animasyon türü bir flash değil. belki de bu yüzden olmuyordur.
neyse yine de yardımınız için teşekkür ederim.
Bu konuda ben bir makale hazırlamıştım. Pdf formatında hazırladığım için buraya kopyalayamıyorum.
KamuKesimi.NeT'e ekledim. Direkt linki aşağıda. Fakat sitede linkin adresi değiştirilirse arama bölümünü kullanarak aratabilirsiniz... Silineceğini sanmıyorum.
sevgili arkadaşım
aof sorularını indirmek istiyorsunuz. bunun için hiç bir programa ihityacınız yok
yapmanız gereken tek şey temporary internet files klasorunu temizleyin (araçlar/internet seçenekleri/genel/ayarlar/dosyagörüntüle)burayı temizledikten sonra aof sorularından bir dersi açınız. bu dersin swf dosyalarını temp klasorunde (az önce sildiğiniz)göreceksiniz. bunu kopyalayıp masaustunde yeni oluşturduğunuz bir klasore kopyalayın . hatırlatayım uzantısı büyük olduğundan tempe atması 1-2 dk surebilir. şayet uzantısı büyük olduğu halde dosya uzantısını swf olarak göremiyorsanız. masaustune oluşturduğunuz klasorunun araçlar / klasor seçenekleri/ görünüm/bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle seçeneğini pasif hale getirin. daha sonra dosyaismi.aspx uzantılı dosyayı buraya kopyalayıp dosya uzantı adını dosyaismi.swf olarak değiştirin. ve dosyayı browserda (internet explorer da)açın. ve üst sağ köşedeki yazdır seçeneğiyle yazdırın ctrl+p yapmayın sakın çok bozuk çıktı alırsınız.
kolay gelsin
yine de halledemezseniz mail atın tlf la yardımcı olayım..
Değerli yolcum
Internet Explorer'ın hangi versiyonunu kullanıyorsunuz?
6,0 ama hiç farketmez
bunu internet explorera hiç girmeden de yapabilrisniz mesela benim bilgisayarda yolu şöyle
C:\Documents and Settings\YOLCU\Local Settings\Temporary Internet Files
kolay gelsin
Farkt edip farketmediğini 7.0.x sürümüne yükselterek bir deneyin isterseniz.
:)
7.0 ı kurdum bi problem yok
yardımcı olmak için isterseniz msnye ekleyin görüşelim
Teşekkür ederim. Ayrıca MSN kullanmıyorum. Google Talk kullanıyorum. (Mesajları iyi kriptoladığı için)
Neyse, önceki mesajlara bakarsanız konu ile ilgili makalemi görebilirsiniz.
Ben yardımcı olmanız için değil, 7.0 versiyonu ile olmadığını anlatmak için konuya cevap yazdım.
Ancak siz 7.0 ile de olduğunu söylüyorsunuz. Ona şaşırdım...
Konuya ilgi duyanlara makalenin içeriğinin özetini vereyim;
Mantık şu
1- E-Öğrenme portalında tc numaranız ile giriş yapıyorsunuz.
2- Her dersin bir kodu vardır onu ders ile ilgili herhangi bir alıştırmaya girdiğinizde 975-06-0095-9 benzeri bir kod görürsünüz. O kodları belirliyorsunuz
3- http://eogrenme.anadolu.edu.tr/KitapSWF/Dersin tam adı büyük harflerle (dersin kodu)/unite01.swf mantığı ile açıp flash üzerinde bulunan yazdır düğmesine tıklıyorsunuz.
Örneğin siteye tc numaranızla giriş yapıp aşağıdaki adresi olduğu gibi kopyalayıp adres satırına yapıştırıp entera basın.
Ş BİLİMLERİNE GİRİŞ (975-06-0095-9)/unite01.swf
Kolay gelisin... Detaylar ve resimlerle anlatım makalede...
sevgili arkadaşım son olarak şunu belirteyim..
makaleni okudum eline emeğine sağlık opera da geçici dosyalar olarak görünen yer ilk yazımda belirttiğim temporary internet files klasorudur ve aynısını internet explorer da çok rahat yapabilirsin.. aof sorularının 1999 yılından itibaren hepsini bu şekilde indirdim.. explorer da engellenen içeriğe izin veri tıkladığında hiç bi problem yok hatta senin ünite03.swf dosyasını bile explorer ile açtım . bu şekilde de bir dene istersen tekrar emeğine sağlık
selamlar
Akıl akıldan üstündür. Ben de sizi tebrik ediyorum.
Sonuç olarak;
3 yöntemi kullanarak indirebilirsiniz.
1. Yöntem; yolcum arkadaşımızın dediği gibi İE. de engellenen dosyalara izin verip, temporary i.files klasöründen açtığınız sayfanının indirdiği en büyük swf uzantılı dosyayı bilgisayarınızda bir klasöre kopyalayıp sonra onu tıklayarak açabilir (açan program yok derse internet explorer açar).
2.Yöntem; Opera Web Browser kullanarak makalede yazdığım gibi internet files klasörüne gitmeden opera yardımı ile geçmiş dosyaları listeleyip en büyük uzantılı olanları maus ile sağ tıklayıp farklı kaydet diyebilir.
3- Yöntem; İki mesaj önce yazdığım link yardımı ile özellikle sadece yazdıracaklar için en kolay yol olan sayfaları direkt açabilirsiniz.
Yöntemler arttırılabilir. Önemli olan bu konunun çözüme ulaşmış olmasıdır. Konu ile ilgili katkıda bulunacak diğer arkadaşlara da şimdiden insanlık adına teşekkür ederim.
Hepinize kolay gelsin
yolcum arkadaş,paper ile ilgili bilgilerin sayesinde tüm kitapları indirdim sağol çok teşekkür ederim.