Switch bağlantısı

HPQ-User
31-07-2008, 12:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Bigfather2 sormuş:
Airties marka modem xp işletim sisitemi yüklü bir bilgisayarda kurulu modemden gelen ethernet kablosunu switche ve switcten çıkanı vista yüklü lap top a bağlıyorum lap top tanımlanamayan ağ diyor. 2 switch denedim olmadı ip ler her ikis bilgisayarda da otomatik.. lap topta cmd den ipconfig yazıyorum ip yi görmüyor sorun nedir? nasıl çözebilirim?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Exper Xp
Airties Modem
Packardbell vista

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Tuğsan
31-07-2008, 13:34   |  #2  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Biraza karışık izah etmişsiniz ama anladıysam bağlantı şu şekilde olmalı.

MOdemden çıkan eth. kablosunu sw'e takın.Sonra diğer iki bilgisayarı ayrı kablolarla sw'e bağlayın:iki bilgisayarda ip yapılandırması otomatikte olsun. MOdem içinde de dhcp sunucusu aktif olsun.

Modemin eth. modem oldugunu farz ederek bu şekilde yazdım.

Modem usb ise iki bilgisayarı cross kablo ile bağlayıp, modemin yüklü olduğu bilgisayarda ağ ayarlarında interneti paylaş gibi bir secenek olmalı onu yaparsınız. İkiside nete cıkar.

Son Düzenleme: Tuğsan ~ 31 Temmuz 2008 13:51
DArkchıld
28-11-2011, 10:03   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Bende bişe sormak istiyorum ben switch baglantısını yaptım uydu alıcısı ve pc için internet gerekiyordu neyse bunların baglantılarını yaptım yanlız uydu alıcısna gıden ınternette sıkıntı yok baglanıyor ama pc bagladıgım zaman swicth ustunde yeşil ısık yanıp yanıp sonuyor pc de ag kablosu takılı degil dıyor bunu nasıl düzeltebilirim aynı anda hem uydu alıcısı hemde pc baglayabılırım ?