Herkese merhaba,
Benim internet ile ilgili bir sorunum var. Evde iki pc var bir pc dogrudan modemle nete giriyor diğer pc ye switchteki kabloyu taktıgım zaman ağ adresi alınıyor dedikten sonra sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok diyor. Daha önceden bu şekilde bağladıgım zaman sorunsuz nete giriyordu ama şimdi olmuyor sizce sorun ne olabilir acil yardım ederseniz çok memnun olurum arkadaşlar öğrenciyiz proje ödevlerimizi yapmamız gerekiyor ne zamandan beri bu sorun var bilen arkadaşlar lütfen yardım etsin.
Ayrıca switchte sorun yok ışıkları yanıyor farklı kablo da denedim aynı hatayı veriyor arkadaşımın kasasını da denedim aynı hatayı veriyor ancak dogrudan modemden nete giriyor başka türlü olmuyor sebep ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum...
Şimdiden teşekkürler...
Switchten diğer pc ye internet bağlanamıyor
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Switch var ve yeni yani çalışıyordu bir zamanlar ama şuan sanırım modem ip atayamadığı için internete girmiyor bunun hakkında bilginiz varmı???
sorununu makina veya modem ile switch arasındaki kablodan kaynaklanabilir. resimde gösterilen kabloları kontrol ediniz.
Bu arada makinaya yüklü güvenlik yazılımı varsa geçici olarak devre dışı bırakıp bağlanmayı denemelisiniz. makinanız ip alamıyor olabilir veya ip elle verilmişse modemin dağıttı ip bloğunda olmayabilir.