Symbian: Ölmedi, bomba gibi geliyor!

CHIP Online
12-01-2010, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Symbian 3 geliyor; Symbian 4 de geliyor: Ne zaman, nasıl? İşte öldü denilen işletim sisteminin şovu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/symb ... -geliyor_17574.html

Resimlerle: Symbian S60 touch UI

Symbian iki yeni sürümü bir arada duyurarak 2010'da iddialı olduğunu ortaya koydu. İlk olarak Symbian^3 adlı sürümünün 2010 yılının ilk çeyreğinde ve büyük ihtimalle Şubat ayında piyasaya çıkacağı açıklandı. Symbian^3, çok sayfalı ana ekran görüntüsü, HD video desteği, 2 GB'tan büyük dosyalarla çalışabilme ve HDMI desteği ile birlikte gelecek.

Nokia, Samsung ve Sony Ericsson gibi dev üreticilerin kullanacağı açıklanan yeni Symbian mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümü olan Symbian^4 ise daha da gelişmiş özelliklere sahip olacak ve konuyla ilgili açıklamayı yapan Symbian ekibinden Victor Palau; "Symbian 4 sürümü, mobil işletim sisteminin komple bir revizyondan geçmiş hali olarak da düşünülebilir" diye konuştu.

Symbian 4'ün göze çarpan özellikleri arasında PC ile tam uyum sayesinde geliştiriclere sağlanan kolaylıklar geliyor. Bunun yanı sıra coğrafi konum belirleme ve işleme özellikleri de işletim sisteminin yeni sürümünde öne çıkacak olan özellikler arasında. Symbian^4'ün ne zaman kullanıma hazır olacağı açıklanmadı ama 2010 yılı içinde hazır olması bekleniyor.

Tüm konu: Symbian: Ölmedi, bomba gibi geliyor!

Resimlerle: Symbian S60 touch UI

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Symbian'ın var olan sürümünün en büyük eksikleri neler?

yalcinkurt
12-01-2010, 20:25   |  #2  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,580 mesaj

Symbian bence hiçbir zaman ölmedi ki... Gayet iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorum.

ismet35
12-01-2010, 20:38   |  #3  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj

S60v3 (N73,N95,5320 vs serilerinin hiçbirinde kronometre yok)...
Tek ve en büyük eksiği..

mehmet 1905
12-01-2010, 22:16   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
85 mesaj

İnternetten yüzlerce kronometre uygulaması bulabilirsin. Bence Symbian'ın en büyük eksiği iPhone'dan daha güçlü telefon yapsa da iPhone'un oyunları kadar kaliteli fazla oyun yok.