mrb arkadaşlar sysprep ile değişik donanımlara imaj aldımız windows'u yükleye bilirmiyiz.? Bunun için hangi komut ve yöntemleri kullamak gerekiyo.
Sysprep
Sanırım bu program bireysel kullanıcıdan çok şirket türü ağ ortamları için tasarlanmış.
açıklamaları alta ekliyorum.
''Windows XP’de:
Sysprep’i, bir disket de dahil her konumdan çalıştırabilirsiniz.
Sysprep, yalnızca bilgisayar bir çalışma grubunun üyesi olduğunda çalışır, etki alanı üyesi olduğunda çalışmaz. Bilgisayar bir etki alanına dahilse, Sysprep onu etki alanından kaldırır.
\Sysprep klasörünüzde bir Cmdlines.txt kullanarak Mini Kur sonunda ek program ya da komutlar çalıştırabilirsiniz.
Sysprep’i Küme Hizmeti (Cluster Service) sunucusu, Sertifika Hizmetleri (Certificate Services) sunucusu ya da etki alanı denetçisi olarak yapılandırılmış bir bilgisayarda çalıştıramazsınız. Sysprep, bağımsız bir sunucuda çalıştırılabilir.
Sysprep’i şifrelenmiş dosya ya da klasörler içeren bir NTFS dosya sistemi bölümünde çalıştırırsanız, bu klasörlerdeki veriler bir daha okunamaz ve kurtarılamaz.
Windows XP kurulumlarında Sysprep’in yalnızca bu sürümünü kullanabilirsiniz. Bu Sysprep sürümünü bir Windows 2000 kurulumunda kullanamazsınız.''
arkadaşlar benim bir sorunum var. sysprep yaptığım makine, ilk açılışta sırasıyla
1-klavye ve dil ayarlarını yaptırıyor
2-kullanıcı adını yazıyorum
3-onaylıyorum
4-tarih saat ayarları yapıyorum
5-başlat diyorum
işte sorun bundan sonra başlıyor... bir türlü windows açılmıyor. vista açılışındaki mavi ekranda kalıyor (mavi ekran xp'deki hata belirten mavi ekran değil) ve windows bir türlü açılış yapmıyor.
acil yardımlarını bekliyorum dostlar.