System Volume İnformation - Road Map. (Special)

Turkish Developer
17-04-2009, 12:44   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Systm Volume İnformation
Sistem Geri Yükleme (Deposu)

Bu Konuda Forumda Muhtemelen Bir Çok Konu ve Mesaj Olabilir, Fakat Genel Olarak Çoğunluk  Virüslerin Burada Yer Edinmiş Olduğu veya Bir Takım Virüslerin Silinmesi İçin Gerekli Olan Sistem Geri Yükleme Kaynağının Sistemden Kaldırılmasına İlişkin Konulardır.
İşte Burada CHİP Forum Ziyaretçileri İçin Biraz Bilgi Katacak Olan Bir Uygulamayı Anlatmaya Çalışacağım.

Eğer Sistemin Bu Depolama Özelliğini Kullanmak İstemiyorsanız,  Silmenin En Kolay Yolu;

Bilgisayar / Özellikler / Sistem Geri Yükleme Penceresinde Yer Alan Disc'lere Çeltik Verip Tamam Diyerek Çıkmak.
(Silmeniz Geçmişteki Depolamalarınızı Yok Edecektir.)
Restart..

Eğer Tekrardan  Yeni Bir Depolama Açmak İsterseniz Aynı Yoldaki Özellikleri Değiştirmeniz Yeterli Olacaktır.

Peki Bunlar Ne Şekilde Yol İzler:

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
C:\system volume information D:\System Volume Information
Silme İşlemi Gerçekleştirmeleri Ayrıca Mümkün.
attrib -s -h c:\system volume information\"İlgili Dosyalar" Delete del c:\system volume information\"İlgili Dosya'' Delete
'' Hayır Olmadı Bu Yol ile Erişemiyorum '' Diyorsanız .
Buyurun:

Denetim Masası / Klasör Seçenekleri / Görünüm / Bu Kısımdaki Gizli Dosya ve Klasörleri Göster,
Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Görülür Kılın, ''Önerilen'' in Tam Aksine Önerilmeyeni Seçiniz

O Kısımdan Tamam Diyerek Çıkın..
Dos Ekranından;
C:\System Volume Information veya Diğer Alanda Depolanmaktaysa D:\System Volume Information Karşınıza Çıkması Gerekecektir.
Üsttede Belirttiğim Gibi Kısıtlı Alan Erişimi vs Olursa;

Başlat / Çalıştır / cmd
cacls "C:\System Volume Information"
/e /g
Oturum Açma Adınız Her Neyse :F Ardından Enter.

Diğer Disc İçinde

cacls "D:\System Volume Information"
/e /g
Oturum Açma Adınız Neyse Bilgisayar Hangi Kullanıcı Username Kullanıp Açıyorsa Onu Yazmayı Gerektirmektedir.

Bilmedik Yerlerde Müdaheleler ve Silmeler Gerçekleştirilmemesi Gerekir..

Çıkarkende Açtığınız Kapıyı Kapamayı Unutmayınız.
Başlat / Çalıştır / cmd

cacls "C:\System Volume Information"
/e /r

Bu Uygulamanın , Regedit Bölümlerindeki Erişimleri ve Kılavuzu Hakkında da Bir Takım Yönergeleri Bu Başlık Altında Vermeye Çalışacağım.

Not: Bir Takım Uygulamalar İyi Sistem Kullanıcıları İçin Önerilir. Regeditteki Yanlış Uygulamarın Sizi Geri Dönüşü Olmayacak Yollara Sürükleyip,İşletim Sisteminizin Çeşitli Hata Raporlarıyla Karşılaştırabileceği ve İlerliyen Zamanlarda İşletim Sisteminizin Çökebileceğini de Unutmayın.