Arkdaşlar HDD im 320 GB ve ben bunun net 298GB sini kullanabiliyorum.C nin içine girip tüm dosyaları seçip boyutuna baktıgımda 191 GB ama HDD de 25 GB boş yer kaldıgını söyledi.Bende hemen eşkillendim tabi HDD investigator diye bi programla HDD ye baktım ve System Volume İnformation diye bi dosya buldum boyutu 64GB.Ben bu dosyayı nasıl silebilirim??Bu dosyayı silmenin bir zararı varmıdır??
Sysyem volume what's this ?
Sistem dosyası geri yuklemedeki bilgilerin bulundugu klasor ama 64 gblık bir geri yukleme dosyası olması biraz anormal sistem geri yuklemeyıkullanmıyorsan geri yuklemeyi kapat pc yi yenıden baslat o klasorsılınır sonra tekrar bak 64 gb mi gozukecek ?
system volume ınformatıon u tıkladıgınızda hata verıronce onun acacaksın ıcıne bak ne var senınk ıbıraz boyutu yuksek bun tke sekılde sılersın unlocker programı ıle kur onla mausun sagı ıle unloceker yıldız ısaretı cıkcak onla sılersın not sıldıkten sonra pc acılırmı o tartısmalı tabıı harıcı hdd ıse bırsey olmaz sıl gıtsın
ayrıca bu klasor ıcıne gıdıpte bazı seylerı sılmek ıstersen al sana yontemı system volume ınformatıon ıcını gırme gorme yontemı
ONCE gızlı dosyaları gosterı aktıf et sonrada hangı hdd ıse ornek pc degozuken E adıyla ıse yada f yada g neyse o adı su kodla kullan baslatı ac calıstır a cmd yaz dosu ac
cacls "C:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter) ACMA
cacls "C:\System Volume Information" /e /r Oturum açma adı (Enter) KAPA
cacls "D:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter) ACMA
cacls "D:\System Volume Information" /e /r Oturum açma adı (Enter) KAPA
cacls "E:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter) ACMA
cacls "E:\System Volume Information" /e /r Oturum açma adı (Enter) KAPA
cacls "F:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter) ACMA
cacls "F:\System Volume Information" /e /r Oturum açma adı (Enter) KAPA
cacls "G:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter) ACMA
cacls "G:\System Volume Information" /e /r Oturum açma adı (Enter) KAPA
oturum acma adı pc adıdır eger uymadıgı an admınıstrator olarak yazarsınız not eger oturum adı vede acmak ıstedınız dısk adını g H gıbı yanlıs yazarsanız acılmaz yada uygunsuz komut der bu kodu uyguladıktan sonra system volume ıcıne gırebılırsın ısınız bıtınce kapatın kAPAtma koduyla bu konuda pek kımsenın bılgısı yoktur benım verdıgım kodlar cok onemlı
ornek:
cacls "C:\System Volume Information" /e /g Oturum açma adı:F (Enter) ACMA
YUKARDAKIını kopyala yapıstır ıle de yaparsın dosa ama C :/ yazan yerı kendı system volume olan harddısk ısmını yaz ORNEK D GIBI vede oturum acma adını dogru yaz senın pc oturum acma adı mesela mustafa gıbı dıyelım yukardakılerı degıstır oyle kopyala dosa sıyah ekranl ıpencere ıcıne yapıstır
kopyala:ctrl+c kopyala demektır ctrl+v yapsıtır yapar ayrıca
by zxsel