arkadaşlar 2500+ kullanıcısıyım epox 8kraı anakartım var...şimdi gunaysay sende bahsetmiştim bu işlemciye oc. yaptığını bunu tam anlamıyla sağlıklı 2800-3200 arası bişeyler yapmak istiyorum yardımcı olun.anakartın fsb si 400 dü biosu uptade ettim 200mhz fsb uyumluluk arttı diyor...açılışta FSB:400@200 yazıyor..yardımlarınızı bekliyorum...
tam anlamıyla overclock
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.sen bir cpuz vede everest gibi programlar yükle
islemcinin carpan vede FSB sini söyle. ondan sonra eger kasan ve psu(güc kaynagin kaliteli ise) bilgisayarin biosunda gireceksin.
senin bir carpanin (12-13 gibi) birde FSB n(intellerde ve amd de degisiyor 100-200 arasi)
ondan sonra FSB ni yavas yavas arttiriyorsun. amd 2500+ ün 1833 mhz olması lazim eger 2200 felan yaparsan cok ii oluyr. ancak yavas yavas ve stabiliteyi yakaladigin yerde durmasini bilmelisin. yani önce 5-10 kadar arttir fsb ni
bilgisayarina pcmark programiyla bir test yaptir islemci ısına bak eger fazla artıs tehlike yoksa oc ye devam. eger reset atiyor atmasa bile islemcin 55 in üstüne cikiyorsa biraz assa in. yani olmuyor üstü yada daha iyi bir sogutucu ile olur. (cpu coolerlar.)
FSB 100-250 arasında çarpan ise 11 ama auto olarak ayarlı... ben zaten oc yapıyordum fsb yi artırarak ancak mhz artıyor ancak açılışta yine 2500+ gösteriyor...bir de bahsettiğim diğer olay anakartın fsb si 400 dü biosu uptade ettim 200mhz fsb uyumluluk arttı diyor...açılışta FSB:400@200 yazıyor..bu fsb arttırdığımda sınır 400 iken 600 emi çıktığı anlamına geliyor...
1. uyumluluk la ne demek istedin pek anlamadim.
ancak hic bir sekilde sen ramlerini 600saat hizinda(270calisma frekansinda) calistiramazsin
neden
bunu sadece extreme oc edenler yani, islemcilerini ör: P4 3.0@4.2 gibi yüksek yapanlar yapabilir, onuda ramler kaldirirsa, ki senin ramlerin onu hic bi sekilde kaldirmaz
ayrica lütfen cpuz programindan gercek saat hızına bakabilirsin overclockdan sonra. yada corecenter programi
acilista kini bosver oc den sonra masa üstünde bak sen kac olduguna
anakartin FSB si nasıl oluyor? anakartin destekledigimi demeyemi calistin? bir islemcinin fsb si olur anakartin degil....
11 X 200 olarak ayarlamal1s1n.
Ayr1ca Voltaj1da 1.87V filan yapman gerekiyor.Ve S1cakl1k normal kosullarda 45C filan oluyor...
Eger iyi bir kasan yoksa ve Anakart1n güclü degilse önermem zaten pek bir ise yaram1yor.Ha 2500,Ha 3600...