Tam Ekran Oyunlarda Mavi Ekran

Gnoll
17-07-2009, 15:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba arkadaşlar ,

2 hafta önce Win7 'a merak saldım diyebilirim . Bilgisayarımı test'e tabii tuttum ve bir kaç dostum sordum sistemimin win7'ı ( AEROsuz ) rahat kaldırabileceğini söylediler

Sistem Özellikleri :
Intel Pentium 4 2.8
1 GB Ram
64 MB GeForce 2 MX/MX 400
17" Standart Casper Monitör ( CTR )
160 GB Samsung

Win7 Upgrade Advisor ile PC'me son bir tarama gerçekleştirdim ve sonuç yüzümü güldürdü ... daha sonrasında denk getirip Win7 RC B7100 indirdim ve makinama kurdum . ek programlarımı DX - MSN - FF vs gibi hepsini yükledikten sonra ( Driverlar dahil USB 2.0 hariç ) PC'm XP'den daha rahat çalıştığını fark ettim (( banada ilk başta biraz garip geldi ama gerçek bu yönde )) ... Her şey müthiş giderken tabi sıra geldi oyunlara ben öyle çok ağır oyunlar oynayan biri değilim en ağır oyunum World of Warcrafttır , XP'de rahat çalıştırdığım bu oyun Win7'da Mavi Ekran hatası vermeye başladı . daha sonra başka bir oyun da ( GTA 3 ) denedim ve sonuç aynı , tam ekran modunda çalışan tüm oyunlarda ( hatta Win7'ın orjinalinden gelen bir Tam ekran oyunda dahil ) mavi ekran hatası verip makinayı baştan başlatıyor , ( Win7 için verilen kritik güncelemeleri yaptım )

Sorun bu yönde ... bu konuda bir çözüm varsa çok mutlu olurum yoksa da XP'nin yolları taştan demeye devam edicem :)
Ek NoT : şu anda PCmde Win XP SP3 kurulu

Yorum yapan herkesede tek tek teşekkür ederim...

Süleyman.
19-07-2009, 01:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Ekran kartı sürücünüzü nasıl yüklediniz? Aero açık mı? Hem Aero hem de oyunları taşımıyor olabilir sisteminiz.

Mustafa@PC
19-07-2009, 13:00   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ekran kartı sürücüsü yüklediyseniz silin bırakın en uygun driver'ı Windows 7 yüklesin.