Selçuk İslamoğluVista'ya göre sevmediğim yanları var tabii...hızlı başlat zaten 7 de mevcut ben kullanıyorum ama varsayılan olarak etkin değil kullanmak isteyen arkadaşlar içinÖrneğin, tam ekran genişlettiğim bir pencerenin arkadaki şeffaflığı Vista gibi kapatmaması (inşallah buna bir seçim koyarlar en azından) gibi veya Hızlı Başlat'ı özleyeceğim.
Bunun dışında mükemmel bir Windows...
Sevdiğim yanları:
Düşük performanslı PC'lerde Vista'ya göre daha iyi (ör: Laptopum) daha az ısınıyor ve Search Indexing işlemini ilk başta yapmak yerine zaman yaydığı için ilk izlenim en azından böyle. Yüksek performanslı PC'lerde (Masaüstüm) bu fark açıkçası (varsa) pek de belirgin değil.
Son açtığımız belgeler artık programa göre ayrı ayrı çıkıyor. Acayip hızlandırdı işlerimi.
Aero Peek ve önizlemeler süper ötesi.
görev çubuğunda boş bir alana sağ tıklayıp araç çubukları yeni araç yolunu izleyin
dosaya kısmına %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch yazıp klasör seç deyin hepsi bu
ilk başta biraz sıkışık ve okla açılır şekilde çıkacak kilidi kaldırıp istediğiniz gibi açabilirsiniz
ekleme:ayrıca vistadan aşina olduğumuz masaüstünü göster ve flip3d butonlarıda otomatikman belirecekSon Düzenleme: nonpasaran ~ 09 Mayıs 2009 20:43
Tartışma Windows 7 nin Sevilen Sevilmeyen Yanları
iyide gerek yok klavyeden start tuşuna + tab tuşuna bas çek elin startta basılı kalsın tab bastıkça hareket eder zaten masaüstüne dönüş saatin yanındaki şeffaf bölge tıkla herşey aşşagı insin.Orjinalinde koyarlar hızlı başlatı herhalde.
Aslında bir yönden microsoftu taktir ediyorum ben Vistanın görüntüsünü xp ye uguladığımda 10 tane yardımcı program kullanıyordum yok şeffalık yok ön izleme kısacası yinede vistaya benzemiyordu ve xp bu yüzden 550mb ram kullanıyordu.Ama Vistadan daha harika bir görüntü biçimi olmasına karşın Windows 7 420m ram kullanıyor taktir etmemek imkansız.
Şimdi Morelim bozuldu yok böyle birşey.
sizde de ara sıra windows deneyim dizini koyboluyor mu?ben de bazen özellikle flash bellk taktığımda ve ready boost olarak ayarladığımda sistem derecelendirmesi gidiyor ve yeniden başlattığımda ancak sorun düzeliyor.
şimdilik sorun yok mükemmel
kurduğum gün ie8 bocaladı sonra düzeldi.eset smartla uyumsuzluk yaptı.kaspersky ile uyumlu.vistaya göre daha hızlı ve performanslı.(sistemde vista ve w7 kurulu)hiçbir driveri kurmama gerk kalmadı.galiba vista ile p.filesi ortak kullanıyor.msnyi vistaya kuramadım kurulu gözüküyor.w7 de msn kurulu skype kurulu sorun yok.
casama2vistanin gelismis versiyonu olan vindows 7 7000 mimarisi uzerine kurulu ancak vistanin gelistirilmis bir hali oldugunu cogu kullanici zaten biliyor.7 7000 mimarisi üzerine kurulu değil sürüm numarası 6.1 yani vistanın devamı olduğu zaten sürüm numarasından belli malum vista 6.0 dı
Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşmadım. Güncellemelerim açık ve güncellemeler yapılıyor gerektiğinde...
Görev çubuğuna küçülttüğümüz pencerelerin üzerine gelindiğinde çıkan küçük pencere çok iyi düşünülmüş bence. Direk oradan kapatma şansı veriyor size. Bu hoşuma gitti...
Müzik dinlerken "önizleme" olayı da çok hoşuma gitti...
İlk betalarından beri Win7 kullanıyorum betalarda lanı görememe durumuyla karşılaşıp internet kopuyordu ancak şu anda RC sürümünde oda düzeltilmiş sanırım.. Şimdilik vistadan daha hızlı çalışıyor. Oyunlarda Pes09 kurdum Farcry2 kurdum bi sorunla karşılaşmadım ki kurduğum oyunlar ripli oyunlardı birde çok daha güzel çalıştı Win 7 de vistaya göre... Gomplayerla sorunsuzca filmleri izleyebildim... Şimdilik gayet güzel ve sorunsuz bir sistem umarım dahada geliştirilir
WMP 12'den baska bir sorunla karsilasmadim,WMPede pc'deki muzik albumlerini bibyoteke aktarirken takilma oluyor,he bir'de ekran HDMI modun'da iken ekran karariyor hic birsey gozukmuyor,ama DVI modun'da hic bir sorun yok.Simdilik baska bir sorunla karsilasmadim.
ESET Smart Security'de sorun yaşayan var mı benden başka?
Bilgisayarı her açtığımda ESET uyarı veriyor, "Gerçek zamanlı koruma başlatılamadı. Başlatmak için burayı tıklayın." diye. Ben de her seferinde bunu yapmak zorunda kalıyorum.
Windows Live Messenger'da şöyle bir uyumsuzluk var:
Başlat Menüsü'nde Windows Live Messenger'ın yanındaki okun üstüne gelip yan taraf genişleyince Görevler bölümünde durumumu Uygun yaptım. Durumum Windows Live Messenger'da durumum değişti ancak Görevler bölümünde değişmedi.
doganogulturkESET Smart Security'de sorun yaşayan var mı benden başka?Ben eset antivirüs 3.0 kullanıyorum öyle sorun olmuyor ama ilk kurduğumda eset windowsun bu sürümü ile uyumlu değil bilgi için esete başvurun yazıyor ama aktif larak çalışıyor gözüküyor ama pcyi koruyormu bilemiyorum virüslü bir site bilen varmı söylesin bi test ediyim.Bilgisayarı her açtığımda ESET uyarı veriyor, "Gerçek zamanlı koruma başlatılamadı. Başlatmak için burayı tıklayın." diye. Ben de her seferinde bunu yapmak zorunda kalıyorum.
allossOyundan sonra masaüstü simgeler sapıtoyor. Kısayollar masaüstüne gelişigüzel dağılıyor. Sebebini bilen var mı acaba??Oyunları ekran çözünürlüğünden daha düşük bir çözünürlükte oynuyorsan, her işletim sisteminde normal bir davranış.
yazılan hiçbi hata benim 7de yok, ya ben şansılıyım yoksa sizde farklı durumlardan doğan durumlar var gibi. wlm'de gayet güzel çalışıyor explorer'da yaklaşık 10 saatlik kullanım ardından hala ilk andaki gibi...