Tasarım için Kasa Topluyorum. Sizce bu nasıl?

NavarinTR
17-04-2011, 09:32   |  #1  
NavarinTR avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Merhabalar herkese, ben tasarımla uğraşıyorum, 3D değil ama Photoshop ve After Effects'i çok sık kullanıyorum. Şimdi bana Bu iki programı sorunsuz bir şekilde çalıştırabilecek bir bilgisayar lazım. Photoshop ve After Effects'te yaptığım çalışmaların boyutu çok büyük oluyor ve şu anki bilgisayarım kaldırmıyor, ben de şöyle bir bilgisayar toplamaya karar verdim, topladığım bilgisayar 2.000 TL'yi geçmesin, neyse önerilerinizi bekliyorum :)

Anakart: Asus M4A79XTD EVO/USB3 DDR3 Soket AM3 Usb 3.0 1800Mhz |183TL
İşlemci: Intel Core i7 2600 3.4Ghz 8Mb Cache Sandy Bridge |480TL
Ekran Kartı: Pny Nvidia Quadro FX580 512MB GDDR3 Pci-e x16 Profesyonel |310TL
---------------Powercolor Ati HD6850 1GB 256Bit GDDR5 (DirectX 11) PCI-E 2.1 Ekran Kartı |355TL
Bellek (RAM): G.Skill RipjawsX 8Gb(2x4GB) 1333Mhz DDR3 (LGA1555) Bellek |153TL
Optik Sürücü: Samsung LB23A Slim Blu-Ray Okuyucu ve DVD/CD Yazıcı |158TL
Sabit Disk: Seagate Barracuda® Green 2TB 5900RPM Sata3 6 Gb/sn NCQ Sabit Disk ST2000DL003 |153TL
Soğutucu: Noctua NH-C14 Cpu Soğutucu |150TL
Monitör: Samsung BX2231 21.5" 2ms (Analog+DVI+HDMI) Wide Screen LED Monitör |423TL

Sizce nasıl bu bilgisayar? Daha çok yazılımla uğraştığım için donanımdan pek fazla anlamam. İçinde abartılı olan veya eksik olan bir şeyler varsa lütfen söyleyin.

Son Düzenleme: NavarinTR ~ 17 Nisan 2011 10:29
Jubei76
17-04-2011, 09:56   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Anakart seçimi yanlış olmuş çünkü anakart intel işlemci değil amd işlemci uyumlu ve ayrıca harddisk seçiminde green seçimi yapmazsan daha iyi olur.
birazdan arkadaşlar sana 2000TL,ye en uygun sistemi toplarlar.

M.G.G
17-04-2011, 10:03   |  #3  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Ben olsam Photoshop için ekran kartı olarak Quadro serisi tercih etmezdim.Seçtiğin karttan performans bekleyemezsin.Bellek hızı ne kadar 25.6 GB/s olursa olsun yine de 128 bit.Ben olsam o kart yerine photoshop için bunu alırdım ;
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6642
Yada param olsaydı bunu ;
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6615

NavarinTR
17-04-2011, 10:26   |  #4  
NavarinTR avatarı
OP Taze Üye
7 mesaj
Alıntı: Jubei76  
Anakart seçimi yanlış olmuş çünkü anakart intel işlemci değil amd işlemci uyumlu ve ayrıca harddisk seçiminde green seçimi yapmazsan daha iyi olur.
birazdan arkadaşlar sana 2000TL,ye en uygun sistemi toplarlar.
Hmm evet doğru, ben hiç anakarta dikkat etmedim, o zaman diğer arkadaşların önerisini de bekliyorum.
Harddisk'de green seçimi yapmazsam neden daha iyi olur, şimdi bende 3 tane yedekleme harddiski var, bilgisayarın içine de 2TB'lik bi harddisk koymak istiyorum, hani çalışmlarım hemen elimin altında olsun, başka yerlere depolamayayım diye. ana bu harddiskin özellikleri iyi gelmişti aslında, ama önerilere açığım tabi.
Alıntı: M.G.G  
Ben olsam Photoshop için ekran kartı olarak Quadro serisi tercih etmezdim.Seçtiğin karttan performans bekleyemezsin.Bellek hızı ne kadar 25.6 GB/s olursa olsun yine de 128 bit.Ben olsam o kart yerine photoshop için bunu alırdım ;
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6642
Yada param olsaydı bunu ;
http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6615
Araştırma yaparken bu kartı da görmüştüm, şimdi ben sadece Photoshop kullanmıyorum, bir de After Effects var, bu proramda 3D bir proje açtığım zaman sorun çıkarmayacak bir ekran kartı mı peki?

Kapalı Hesap (203105)
17-04-2011, 11:21   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

Ürün Adı                                                Adet Fiyatı                        Adet                        Ara Toplam                                                                                                                                                                                « Alışverişe Geri Dön                                                                                                                                                                                                                Sil

AeroCool Strike-X Mesh Izgara Panelli Mid-Tower Kasa                                                                                                    132,07 TL                                                                        132,07 TL                                                                                    Sil

Sapphire Pure 625W 80+ Plus Modüler Güç Kaynağı                                                                                                    185,60 TL                                                                        185,60 TL                                                                                    Sil

Asus M4A785TD-V EVO/U3S6 AMD 785G AM3 DDR3 ATX Anakart                                                                                                    223,97 TL                                                                        223,97 TL                                                                                    Sil

AMD Phenom II X6 1090T B.E. AM3 9MB 3.2GHz Altı Çekirdekli İşlemci                                                                                                    406,90 TL                                                                        406,90 TL                                                                                    Sil

AMD ATI FirePro V4800 1GB DDR5 128 Bit Profesyonel Pci Ekspres Ekran Kartı                                                    * On Sipariş, Sipariş Üzerine 3 Haftada Temin Edilir.
                                                                                    337,29 TL                                                                        337,29 TL                                                                                    Sil

Kingston HyperX 4GB DDR3 1333MHz CL7 Dual Kit (2x2GB)                                                                                                    118,67 TL                                                                        118,67 TL                                                                                    Sil

WD Caviar Black 500 GB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (WD5002AALX)                                                                                                    117,44 TL                                                                        117,44 TL                                                                                    Sil

Samsung BX2231 21.5" 2ms Full HD Wide Screen Led Monitör                                                                                                    482,17 TL                                                                        482,17 TL                                                                                                                                                    Genel Toplam (KDV Dahil)                2.004,11 TL

black_flood
17-04-2011, 11:57   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

eğer çok aciliyetli değil ise 45 gün daha sabret amd apu ve lano işlemcili sistemleri tercih et hem uzun vadeli hemde senin dediğin programları aynı anda hepsini çalıştırıp aynı anda render işlemi cd yazma müzik ve video ripleme dahil olmak üzere tümünü yapabilecek 128 bit işlemcileri tercih et. intelin i7 leri uzun bir zaman vaad etmiyor hem 64 bit hem eski teknoloji 128 bit amd işlemciler çıkınca değişecek olan çizim ve diğer programlar fazlası ile ağır gelecek i7 için zaten şuanki saydığım işlemlerin yarısını bile yapmak i7ler için büyük işkence sebebi. phenom x6lar için ise hiçte işkence değil sorunsuz birşekilde donmadan akıcı şekilde yapabiliyor.

Jubei76
17-04-2011, 12:24   |  #7  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Alıntı: NavarinTR  
Hmm evet doğru, ben hiç anakarta dikkat etmedim, o zaman diğer arkadaşların önerisini de bekliyorum.
Harddisk'de green seçimi yapmazsam neden daha iyi olur, şimdi bende 3 tane yedekleme harddiski var, bilgisayarın içine de 2TB'lik bi harddisk koymak istiyorum, hani çalışmlarım hemen elimin altında olsun, başka yerlere depolamayayım diye. ana bu harddiskin özellikleri iyi gelmişti aslında, ama önerilere açığım tabi.

Araştırma yaparken bu kartı da görmüştüm, şimdi ben sadece Photoshop kullanmıyorum, bir de After Effects var, bu proramda 3D bir proje açtığım zaman sorun çıkarmayacak bir ekran kartı mı peki?

ben o harddisk,e işletim sistemi kuracaksın zannettim onun için demiştim green alma diye ama madem yedekleme için kullanacaksın o zaman sorun yok Göz kırpma

NavarinTR
17-04-2011, 13:35   |  #8  
NavarinTR avatarı
OP Taze Üye
7 mesaj

glscgn, önerilerin için çok teşekkürler, kasa, monitör ve işlemci hoşuma gitti.

Alıntı: black_flood  
eğer çok aciliyetli değil ise 45 gün daha sabret amd apu ve lano işlemcili sistemleri tercih et hem uzun vadeli hemde senin dediğin programları aynı anda hepsini çalıştırıp aynı anda render işlemi cd yazma müzik ve video ripleme dahil olmak üzere tümünü yapabilecek 128 bit işlemcileri tercih et. intelin i7 leri uzun bir zaman vaad etmiyor hem 64 bit hem eski teknoloji 128 bit amd işlemciler çıkınca değişecek olan çizim ve diğer programlar fazlası ile ağır gelecek i7 için zaten şuanki saydığım işlemlerin yarısını bile yapmak i7ler için büyük işkence sebebi. phenom x6lar için ise hiçte işkence değil sorunsuz birşekilde donmadan akıcı şekilde yapabiliyor.
Acelem yok, 45 gün daha bekleyebilirim, fakat bu "amd apu ve lano işlemcili sistemler" dediğin şeyin ücreti ne kadardır bir bilgin var mı? Ya da daha ayrıntılı bilgi verebilirsen sevinirim :)

Jubei76, o diske işletim sistemi kurmayacağım, black_flood'un önerdiği "                                                                            WD Caviar Black 500 GB 7200 RPM 32 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK" sanırımişletim sistemi için işimi görür?

panda34
17-04-2011, 22:08   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
Alıntı: black_flood  
64-bit'in uzun zaman vaad etmemesinden kasit nedir? yazilimcilar 64-bit'e yeni yeni geciyo 128-bit'e 10 senede anca gecilir, ayrica 128-bit isletim sistemi var mi? islemci 512-bit olsa bile 64-bit islemcinin 32-bit isletim sistemi calistirmasi gibi uyumluluk modu olur bir performans farki olmaz cunku 128-bit isletim sistemi yok.