Lcd mi crt mi derken sonunda 19" lcd monitör aldım. Samsung SynMaster 960BG. Size özelliklerinden bahsedeyim.
960BF modelinin özellikleri ile aynı.
1280x1024@75Hz max.
700:1 kontrast
300 cd/m2 parlaklık
16.2M Samsung B-TN 4Ms X-Black panel
En belirgin özellikleri bu. Bence yeterli. Biraz monitörden bahsedeyim. X Black ekran gerçekten görüntüyü tamamen değiştirmiş. Renkler orjinaline çok daha yakın. Fotoğraflarla ilgilenen biri olarak söylüyorum. Siyahları başarılı bir şekilde gösterebiliyor. Video ve oyun performansı bence gayet iyi. 4Ms hakkını veriyor.
Çoğu forum sitelerinde bu abartılsada bence öyle değil. Sonuçta LCD. CRT gibi olmasını bekleyemeyiz çünkü çalışma mantıkları farklı. Ama şunu samimiyetle söyleyebilirim ki LCD ler CRT leri yakalamak üzere. Ben böyle renk verebileceğine inanmıyordum. Taa ki monitörü alıp kullanana dek.
960BG modeli tamamen parlak siyah plastik kaplamadan. Ekranıda çok parlak. Rahatlıkla saçınızı tarayabilirsiniz :) Ama bu monitör açıkken kendini belli etmiyor. Crt lerdeki gibi çok dikkatli bakar oraya takılırsanız evet yansıma yapıyor. Mümkün olduğunca ışıktan uzak tutmak gerek. Beni rahatsız eden bir durumuda yok. Ama X Black gerçekten çok başarılı.
Ergonomisi ise diğer lcd lere göre avantajlı. Paneli kendi ekseni etrafında döndürebiliyorsunuz ve yazılım otomatik olarak görüntüyü dikeye çeviriyor. Bu iyi bir özellik. E kitap okumak için ideal. Onun dışında yükseklik ve eğim ayarı da mevcut.
Dez avantajı ayarlarının yüklenen yazılımla gerçekleşmesi. Yani linux ve benzeri işletim sistemi kullananlar için bir esneklik sunmuyor. Ama fabrika ayarları çok iyi. Rahatsız edeceğini sanmıyorum.
Genel olarak monitör genel amaçlı olarak çok başarılı. Hele X Black filtreli paneli renkerli olağan üstü gösteriyor. Zaten mağzalarda sergilenen lcd ler arasında renkleri en canlı lcd bu. Packert bell in buna benzer bir monitörü vardı. Fakat sadece bilgisayarla birlikte veriliyor. İşte size bir fırsat samsung gayet uygun fiyata profesyonel ve şık bir lcd yi size sunuyor. Ben uzun süredir araştırdım. Bir çok mağzaya gittim lcd leri bizzat test ettim ve son kararım Samsung 960BG deb yana oldu. Memnuniyetimi sizinle paylaşmak istedim. Alışveriş listeniniz başında olması gereken bir ürün bence.
Fiyatı 344$+KDV