tcp/ip adresi alınamıyor

HPQ-User
29-05-2007, 03:08   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

RAİNBOW sormuş:
YEREL AĞ KURULU BİR YERDE YENİ ALDIĞIM BİLGİSAYARIMIN AĞ KARTI KABLOSUNU İNTERNETE BAĞLANMAK İÇİN ANA BİLGİSAYARIN SWITCHINE BAĞLADIM.BENİM BİLGİSAYARIM DIŞINDA TÜM DİĞER BİLGİSAYARLAR İNTERNETE GİRİYOR AMA BEN GİREMİYORUM VE TCP/IP ADRESİ ALINAMIYOR MESAJIYLA KARŞILAŞIYORUM.OTOMATİK IP NO AL SEÇENEĞİNİ İŞARETLEMİŞTİM AMA TÜM ADRES BİLGİLERİ BOŞ GÖRÜNÜYOR.3 DURUMDAN ŞÜPHELENİYORUM.KASANIN ARKASINDAKİ AĞ KARTI KABLOSUNUN YANINDAKİ IŞIK SÜREKLİ SARI YANIYOR VE YEŞİL YANMIYOR.GARANTİ KAPSAMINDA OLDUĞU İÇİN KASAYI AÇMADIM.ACABA SARI IŞIK YANDIĞI İÇİN AĞ KARTI BOZUK VEYA YERİNE OTURMAMIŞ OLABİLİR Mİ?

İKİNCİ ŞÜPHELİ SORUN MICROSOFT AĞLARI İÇİN İSTEMCİ,DOSYA VE YAZICI PAYLAŞIMI,TCP/IP PROTOKOLÜ YÜKLÜ.AMA QoS PAKET ZAMANLAYICISI YÜKLÜ DEĞİL.QoS PAKET ZAMANLAYICIYI YÜKLERSEM İP ADRESİ ALIP İNTERNETE BAĞLANABİLİR MİYİM VE BU PAKETİ NEREDEN YÜKLEYECEĞİM?

ÜÇÜNCÜ ŞÜPHELİ SORUNUM BİLGİSAYARIMIN ÇALIŞMA GRUBU ADI ANA BİLGİSAYARIN ÇALIŞMA GRUBU ADIYLA AYNI DEĞİL.OTOMATİK IP AL DEDİĞİM İÇİN ÇALIŞMA GRUBU ADINI DEĞİŞTİRMEYE GEREK GÖRMEMİŞTİM.ACABA IP ADRESİ ALIP İNTERNETE BAĞLANMAM İÇİN ANA BİLGİSAYARIN ÇALIŞMA GRUBU ADINI KENDİ BİLGİSAYARIMA MI GİRMELİYİM?

YARDIMCI OLMANIZI RİCA EDİYORUM.TEŞEKKÜRLER...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp
512 ddr2ram
120gb
3.0ghz

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

perdono
29-05-2007, 03:29   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

senin sorunun büyük bir ihtimalle çalışma grubundan kaynaklanıyor
sen çalışma grubu adını aynı yap ip yi değiştirmeni isteyebilir..

erkanc
29-05-2007, 09:31   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

elle ip vermeyi denedinmi birde ethernet kartının sürücülerini güncelle ayrıca ethernet kartının sarı yanması 10mbitlik bir bağlantın var veya daha düşük eğer swich kullanıyorsan yeşil yanması lazım kabloları nasıl bğladın belki onda bir hata vardır
QoS PAKET ZAMANLAYICISI yüklemek için ağ bağlantılarım sağ tıkla özellikler açılan yerde ağbağlantısı onun üzerindede sağ tıkla özellikler yap orada karşına Qos Paket zamanlayıcısı karışına çıkacak yükle dersin gerekli ayarları ağın iiçin yaparsın ok dersin işlem tamamlanır

OBA
29-05-2007, 12:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj

kullanılan ağı analiz ederek sorunu daha hızlı çözebilirsin. sistem yöneticilerin ağın yapısı ve güvenliği hakkında bilgi edinmek için özel yazılımlar kullanıyor. retina bu alanda başarılı yazılımlardan. sende çalışan bir pcye bunu kurarak ağ yapısı hakkında bilgi edinebilirsin

Son Düzenleme: OBA ~ 29 Mayıs 2007 12:26