Anakartımda 4 slot var, elimde 1*2 gb hyper ram var çift modül bunun yanında tek modün 2 gb ram var 3 iki tür ramde 800 Mhz lik. Şimdi ben 8 gb yapmayı düşünüyorum veya 6 gb.Öğrenmek istediğim şu çift; modül ram in yanına 2 tane daha tek modül 2 gb ram alıp 6gb toplam mı yapayım ,yoksa 3 tane daha 2gb lık tek modül ram alıp toplamda 8 gb mi yapayım, ayrıca bu şekilde yapmak istememin sebebi elimdeki ramleride değerlendirmek.Yani çift modül ramle tek modüller sorunsuz çalışıyorsa 6GB kullanacağım yok olmuyorsa 3 tane daha tek modül alacağım.Ne yapmayım dersiniz??
Tek modül ve çift modül ram aynı anda çalışırmı?
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
157 mesaj
Bu kadar uzun yazacağına şu marka ve modeldeki anakartımda hangi ramleri ne şekilde kullanabilirim diye yazsaydın daha iyi olurdu.Müneccim değiliz sonuçta.
OP Yıllanmış Üye
159 mesaj
Bu kadar uzun yazacağına şu marka ve modeldeki anakartımda hangi ramleri ne şekilde kullanabilirim diye yazsaydın daha iyi olurdu.Müneccim değiliz sonuçta.arkadaşım marka pekte önemli değil,benim bilmek istediğmi sadece çift modülle tek modülün bir biriyle uyum çalışıp çalışmadığı.Bilmiyorsan abuk subuk yorum yapma okuma, nebiçim adamsın sen...
eğer 3. bir ram takarsanız ramler single channel yani tek kanalda çalışır, bu da performansı azaltır,çift kanal modda dursun, 3. bir ram eklerseniz eğer ki anakartınızda 3. bir kanalı desteklemiyorsa tek kanalda çalışır bu kadar.
OP Yıllanmış Üye
159 mesaj
anakart asus pb965 intel anakart. Tam olarak anlamdım elimdeki ramleri değerlendirebilecekmiyim yoksa çöpemi? pek anlaşılır olmadı anlattğınız yada benim yapmam gereknin ne olduğu.
OP Yıllanmış Üye
159 mesaj
arkadaşlar ram alacağız cepten para çıkacak. Modülelr hakkımda bilgim olsa sormazdım yani, insanı pişman ediyorlar...
anakart asus pb965 intel anakart. Tam olarak anlamdım elimdeki ramleri değerlendirebilecekmiyim yoksa çöpemi? pek anlaşılır olmadı anlattğınız yada benim yapmam gereknin ne olduğu.Sorduğunuz soruda'' Tek modül ve çift modül ram aynı anda çalışrımı'' evet çalışır ancak gösterdiğiniz 1x2 2 gb DDR 2 ram çift kanal, 4gb den daha verimli çalışır.Çift kanal ramlerde gecikme zamanları bellidir ve ne kadar performans vereceğini az çok tahmin edebilirsiniz, ddr2 1x2=2 gb DDR2 ram varken 2 gb tek modül ram eklemenin mantığı yok, bu demek anakartınız 3 kanalı desteklemiyorsa performansta artış sağlamaz,
Peformans istiyorsanız 2x2=4 gb Ram yaparsınız bu şekilde olur.Son Düzenleme: International Affairs ~ 21 Aralık 2011 16:34
OP Yıllanmış Üye
159 mesaj
Sorduğunuz soruda'' Tek modül ve çift modül ram aynı anda çalışrımı'' evet çalışır ancak gösterdiğiniz 1x2 2 gb DDR 2 ram çift kanal, 4gb den daha verimli çalışır.Çift kanal ramlerde gecikme zamanları bellidir ve ne kadar performans vereceğini az çok tahmin edebilirsiniz, ddr2 1x2=2 gb DDR2 ram varken 2 gb tek modül ram eklemenin mantığı yok, bu demek anakartınız 3 kanalı desteklemiyorsa performansta artış sağlamaz,Bilgi için çok teşekkür ederim.Benim anladığım elimdeki 1*2 çift modül ram in yanına 2*2 çift modül ram ekleyip pc yi 6gb yapmak. 8 düşünüyordum ama olsun 6 da yeterlidir...
Peformans istiyorsanız 2x2=4 gb Ram yaparsınız bu şekilde olur.Teşekkürler...