herkese merhaba
bilgisayarım biosdan bir kaç ayar yapılıp klavye veya mouse ile açılabilir mi?.bu konuda bilgi sahibi olanlar yardım ederse sevinirim
herkese merhaba
bilgisayarım biosdan bir kaç ayar yapılıp klavye veya mouse ile açılabilir mi?.bu konuda bilgi sahibi olanlar yardım ederse sevinirim
Klavyeden ve mousedan açabilirsin ama bunun için anakartındaki jumperı aktıf hale getirmen gerekebilir.Anakart kıtapcıgına bak orda hangı jumperın ne ıse yaradıgını soyler.Böyle bir jumper varsa aktıf hale getır sonrasında bios'undan ayar yapman lazım.Mesela bir sefre gırerek yada mouse tıklayarak açabilirsin bilgisayarını.
Bence gereksiz kasanın tuşuna basıp açmak varkene...
yane boşuna mı yapmışlar :==)
bilginin kügü buyugu olmaz teşekkürler kardeş :)
evet yapılıyor arkadaşım borganın dediği gibi eger bios da ayarı varsa iyice kontrol et aktif yap
mouse la da klavye ilede açılıyor.
Yeni nesil anakartlar campır frii (jumper free) özelliğe sahip olabiliyorlar, jumperle uğraşmaya gerek kalmadan direkt BIOS'dan gerekli tüm ayarlar yapılabiliyor.
Bios'da "power" ayarları bölümünde "power on by ps/2 keyboard" yada "power on by mouse" gibi seçenekler vardır. oradan gerekli ayarları yapın ve kaydedin.
kolay gelsin..
ayarları bende yoktu yani anakartım buna destek vermediği için ayarını yazamadım.
hangi anakartlarda oluyor bilelim lazım olur.
örnegin benimki intel ve olmuyor.
Benim anakartım ASUS, AMI bios kullanıyor.
Ben de PC'yi klavyeden açıyorum.
Sadece BIOS'dan bu özelliği aktif etmek yetiyor.
Gigabyte'da varmıydı hatırlamıyorum ne desem yalan olur.
Uzun zaman önce ABIT'de kullandım Award bios kullanıyordu,o da bu özelliğe sahipti.
Diğer markaların bu özelliği olup olmadığını bilmiyorum, çünkü kullanmadım.
Ayrıca yukarıda belirtiğim markaların tüm modelleri de bu özelliğe sahip midir bilemiyorum ?
Araştırmak lazım.
sagol gigabyte ta yokmuş..
ettuBilgisayari çalistirmak için kullanilan en yaygin yöntem power dügmesine basmaktir. Ancak bu olay size zor geliyor ya da bilgisayarinizi çalistirmak için farkli yöntemler ariyorsaniz iste size bir kaç yöntem...
Bu yöntemlerle bilgisayarinizi Mouse sag tusu ya da klavyeden girilen bir parola ile çalistirmaniz mümkün. Bütün bu ayarlar için önce BIOS a girmemiz gerekecek.Bunun için bilgisayariniz açilirken DELETE tusuna basin.(Kimi bios larda F'2 ve F10 da olabilir)BIOS da INTEGRATED PERIPHERALS bölümüne girin ve Power On Functionayarini bulun. Burada genel olarak Button Only seçenegi seçilidir. Bu kismi Mouse Right yapmaniz halinde artik bilgisayariniz Mouse sag tiklamasiyla açilacaktir.Bir diger alternatif ise bu bölümü Password olarak ayarlarsaniz KB Power On Password" kisminda belirttiginiz herhangi bes karakterlik bir parola ile makinenizi açabilirsinizEvet bilgisayarı klavyeden açma olayını bende daha önce duymuş ve uygulamıştım ama yıllar sonra da unutmuştum. Şimdi yeniden ayarladım ve bilgisayarı açmak için kasanın power düğmesine de basmama gerek kalmadı. Klavyenin başına oturduğumda setuptan verdiğim şifreyi klavyeden tuşlayınca bilgisayar şak diye açılıyor. İsterseniz hem Power düğmesini hem de klavyeyi aktif yapabiliyorsunuz. Ben sadece klavyeyi aktif hale getirdim. Power düğmesine istediğiniz kadar basın bilgisayarı açamıyorsunuz.
Bilgisayarını sadece klavyeden açmak isteyenler için bendeki setup ayarlarına göre:
Setup'a girilir.
Power
Wake up Control
Power After PWR-Fail :Off
PS2KB Wake Up Select:Password
PS2KB Wae Up from S3/S4/S5:Any Key
Power Button Lock:EnabledSaygı
ettuBendeki biosun resmine bakın. Belki size yardımcı olur.Merhaba Hatib
Ana kartım ALBATRON KT400 8XV. Jumper ayarı filan yapmadım. Direk biostan ayarladım.
[image]http://img161.imageshack.us/img161/4603/sany0002ab3.jpg[/image]
[image]http://img516.imageshack.us/img516/3369/sany0003fd6.jpg[/image]
Bu konuya geçen gün burada açmıştım ama gözünden kaçmış sanırım.
Klavyeden açmak gerçekten keyifli oluyor.
Saygılar
Merhaba FreeN
Eski pc'mde anakartım albatron iken bende senin gibi pc'yi klavyeden açıyordum. Ama yeni pc'mde setuptan ayarlayamadım.
Kartım senin gibi Asus ve biosum Amibios. Power-APM Configuration-Power On By PS/2 KB/MS enable yaptım. Ama bana klaavyeden gireceğim herhangi bir parola filan sormadı. Sen nasıl yaptın?
Saygılar