Telefon devi Nokia gözünü netbook'lara dikti

CHIP Online
16-04-2009, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Nokia'nın laptop üretmek istediği sır değil; ama son gelişmeler bunun çok yakında olacağını söylüyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Tele ... ra-dikti_12157.html

Resimlerle: Nokia'nın cep telefonu test laboratuarı

Nokia'ya artık cep telefonları yetmiyor. Uzun zamandır ürün yelpazesini genişletmeyi planlayan Nokia'nın netbook işine girmek istediği bir sır değil; burada ve burada konudan bahsetmiştik. Daha önce defalarca farklı platformlarda firma yetkilileri, günümüzde artık cep telefonları ve bilgisayarların arasındaki farkın hızla kapandığını ve Nokia'nın laptop işine girmesinin vaktini geldiğini söylemişlerdi. Nihayet Nokia bu konudaki en önemli aşamalardan birini daha tamamlama noktasına geldi.

Nokia'nın, Tayvanlı üretici Elitegroup Computer Systems (ECS) ile görüşmeleri artık son aşamasına gelmiş durumda. Bir süredir devam eden görüşmelerin önümüzdeki iki ay içerisinde tamamlanacağı ve Nokia'nın 2009 bitmeden netbook'larını piyasaya çıkartabileceği tahmin ediliyor. Henüz buradaki iddialar dışında netbook'la ilgili bir detay ortaya çıkmış değil; ama en azından ortada bir netbook olduğu kesin...

Tüm konu: Telefon devi Nokia gözünü netbook'lara dikti

İzleyin: Nokia nasıl test ediyor?

Resimlerle: Nokia'nın cep telefonu test laboratuarı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Nokia'nın netbook'ları var olan markalarla rekabette zorlanır mı?

Forza Bjk
16-04-2009, 21:57   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

Zorlanmakla kalmaz çuvallar.

nedim20
16-04-2009, 22:04   |  #3  
Üye
55 mesaj

işte beklediğim en güzel haber :)))

hadi nokia yap showunu..

Süleyman.
16-04-2009, 22:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bence iyi bir pazar bulur. Bana hitap etmiyor tabi...

trinity
16-04-2009, 22:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

nokia bence bu işi kıvırı gibi geliyor

Banned
17-04-2009, 05:17   |  #6  
Banlandı
232 mesaj

biyerlerden başlamak lazım demiş anlaşılan nokia...ve böyle büyük firmalar iyice araştırmadan böyle işlere bulaşmazlar tahminen...ceplerin işlem gücü sürekli artıyor ama gene de ekran boyutu, ram, işlemci derken illa ki daha çok boyut istiyor...tutmazsa onca cep modelinin yanında bir de fazladan bir ürün ekleyivermiş olur ama tutarsa böyle işlere başlamak için fena bir fırsat sayılmaz sonuçta sonsuza kadar telefon satmakla olacak işe benzemiyor bu iş....

ErsinX
17-04-2009, 08:27   |  #7  
Yıllanmış Üye
167 mesaj

Symbian işletim sistemli bir pc hiçte kötü olmazdı :):)

Hiper£l£v£nKids
17-04-2009, 12:43   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

Tamamen tasarım ağırlıklı olur diye düşünüyorum