Telefon faturalarına dikkat edin!

CHIP Online
03-05-2010, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

4 yıldır çözümlenemeyen bir olay, faturaların hiç de şakaya gelmeyeceğinin kanıtı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tele ... kat-edin_19807.html

Resimlerle: Cep telefonları hakkında her şey!

Hepimiz kabarık cep telefonu faturalarıyla ilgili haberler okumuşuzdur hatta çevremizde bu olayların mağduru birkaç kişi bile vardır.

Bu haberdeki olayda alışılmışın dışında bir şey yok. 2006 yılında üniversite öğrencisi Bryan St. Germain, ailesinin Verizon'dan daha önce teklif edilmiş, "sınırsız veri planı"nın tanıtma teklifinin hala geçerli olduğunu düşünüyordu. İki aylık bir süre içinde telefonuna bağlı bilgisayardan 800 megabyte veri indiren Brian, ailesiyle beraber Verizon'dan gelen iki faturayı görünce şok oldu. İki faturanın toplamı 18.000 dolardı.

Brian'ın babası faturaya itirazda bulundu. Devlet yetkililerine de danışan St.Germain, haklı bulundu hatta Verizon'la görüşüp, gelen faturayı iptal etmelerini isteyen yetkililer ancak Verizon'un faturayı 9.000 dolara düşürmesini sağlayabildi.

St.Germain bir şikayet dilekçesi doldurdu hatta olayın çözülmesi için iki senatöre ulaşmayı başardı. Ancak Verizon da geri adım atmıyor ve olayı tahsilat kurumlarına, parayı almaları için devretti.  

Yapılabilmesi bu kadar basit olan bir hatanın, belki de Verizon'un yapılabilmesi için ucunu açık bıraktığı bir hatanın, bedeli bu kadar ağır mı olmalı, yorum sizin...

Tüm konu: Telefon faturalarına dikkat edin!

İzleyin: İlk Windows Phone 7 cep!

Resimlerle: Cep telefonları hakkında her şey!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Böyle bir olay başınıza geldi mi?

aslanistan
03-05-2010, 18:11   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Benim başıma şöyle birşey gelmişti. 1999 yıllarının sonuydu. Superonline' ın bir aylık dial up (sanki başkası varmış gibi) paketini kullanıyordum. Ama süre dolduktan sonra yaklaşık iki ay daha kullandım :-)) Tarayıcı olarak Neo planet kullanıyordum (o sıralarda internet explorer alternatifi olarak çok beğenmiştim) lakin ingilizceme güvenip ayarlarında yaptığım değişiklik yüzünden bilgisayar her açıldığında internete bağlanmaya çalışıyordu. bu ayarlarda yaptığım değişiklik ne rastlantıdır ki artık suyunu çıkardığım internet paketinin şifresinin çalışmadığı zamana denk geldi.
Sonuç: bilgisayarım açıldığında internete bağlanmak için servisi arıyor servis şifrenin günü dolduğu için şifreyi kabul etmeyip kapanıyor bir dakika sonra yine arıyor ve şifre yine kabul edilmiyor (he bu arada modemin sesini kapatmıştım peşinen söyleyeyim). O günlerde bilgisayar en az 10 saat açık tabii. O ay 40 lira (milyon yani :-))   ) fatura geldi ben uyanamadım ama sonraki ay 90 lira gelince aklım başıma geldi (hemen bir kıyaslama yapiim asgari ücret 75 liraydı ). Peder ayrıntılı fatura isteyince 10-15 sayfalık fatura geldi ne kızmıştı ama... Tabii parasını cepten ödedim bayağa sıkıntıya girmiştim ondan dolayı.