Arkadaşlar bu ay telefon param 240 YTL geldi ve şok oldum kısacası şu an köpürüyorum .Nasıl bu kadar fazla gelebilir.Acaba diyorum ben ADSL kullanıcısıyım benim bilgisayara girip konuşma yapılabilinirmi oysaki uzaktan bağlantı ayarım kapalı.Sizce neden bu kadar fazla gelebilir beni aydınlatırsanız sevinirim belki mahkemeyede gidebilirim görüşlerinizi bekliyorum...
Telefon Faturası...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Yaniadsl faturası ayrı gelıyo ayrıca ben internete 6 aydır bağlıyım
Kullanıcı adım ve şifreyi bilmiyorum eve bağlamaya gelen adam yapmıştı Türktelekomdan.Kotayala alakalı olmaz tahmin ediyorum telefon faturası ayrı geliyo adsl faturası ayrı geliyo çakamadım durumu.
telefon faturasıyla adsl faturası zaten ayrı gelir normalde. Telefon faturası normal telefonla olan görüşmelerin ücretini kapsarken, ADSL faturası ise sadece internetinle ilgili olan ücreti gösterir. Burada bir karışıklık yok, ADSL faturan bu meblağda geldiyse hemen Telekom'a başvur, bir yanlışlık varsa düzeltilir, olmadı durumu açıklığa kavuşturmuş olursun, böyle belirsiz bir durumun içinde olmaktan çok daha iyidir.
Farkında olmadan bir dialer`a rastlayıp onun üzerinden bağlantıya devam edersen bu kadar yüksek gelebilir..
Benim başıma benzer bir olay gelmişti..Ama o zaman 56k modemle bağlanılıyordu..
Yanlışlıkla farklı bir dialer üzerinden bağlandığım için 80 Milyon Lira gelmişti..(O zamanın parasıyla..)
ADSL ile bu dialar olayı olabilir mi; bu konuda kesin emin değilim..
Ancak ilk işin Telekom`a durumu izah etmen olmalı..
Ayrıca çok büyük ihtimalle sana o faturayı ödetecekler..
Umarım bir yanlışlık vardır ve bu yanlışı onlar da kabul ederler..
Ben de hem üzüldüm hem şok oldum. Yanlış anlamadıysam bu gelen telefon faturası, ADSL değil.
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Ayrıca yaptırman gereken şey derhal, vakit kaybetmeden kaçak kullanım kontrolü yaptırman. Yani birileri telefon hattına kaçak girmiş olabilir. Binanızın telefon kabloları nereden geçiyor, açıkta kablo vb varmı sen de bi kontrol et.
Kendin kullanmadığından yüzde yüz emin sen bunları yap.
türk telekom kadar milleti kazıklayan ikinci bir kurum gelmemiştir
ha diğeride turkcell sağolsunlar geçende cep telefonuma 2 adet hediye kontür göndermişler : D D
Tesisat kontrlünü bilgisayar hocamda dedi ve kontrol ettim Sadce uzanamadığım bi 5 metrelik yükseklik vardı orayıda göremedim tepedeydi heralde orda olmaz.Valla bilmiyorum telefonamı bağlı bildiğimiz ethernet kartından bağlınıyorum USB değil ayrıca modemin markasıda şöle-D-Link DSL500T anakartta bulunan ethernet girişine bağlı ayrıca telefona uzanan bi kablo var ama bilmiyorum mavi renkte ve ince bi kablo bilgisayara girenden bayağı bi ince.Bilgisayar üzerinden telefon görüşmesi yapmıyorum uzak masaüstü bağlantım kapalı ve iki tane antivirüs ve servis pack 2 ile gelen güvenlik duvarı ayrıca bugünde SYgate'nin güvenlik duvarını kurdum nasıl anlarım DIaler olduğunu açıklarmısınız.Saolun...