Telefon Seçimi

firaristt
10-12-2010, 16:39   |  #26  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

Galaxy S in GPU snda dahili bellek olmayabilir ama N8den genel olarak çok daha performanslı...

Kubde
10-12-2010, 16:44   |  #27  
Kubde avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
95 mesaj

Sonuç olarak haklısınız aslında isteyen istediğini ala bilir. Fikirler değişir güzel şeyler değişmesin ömrümüz boyunca:) konuya alakanız için teşekkür ederim.

okinkurt
10-12-2010, 18:01   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

abi konu ansiklopedi gibi olmuş abooooo en iyisi 5110 hem biri saldırırsa kafasınada vura bilirsin rahat öldürür...

firaristt
10-12-2010, 18:57   |  #29  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

bnim telefonu görcen kaç kere düştü hiç bişeyi yok... artık yavaşlamaya başladı ve birazda soyuldu ama taş gibi xD çarşamba veya haftaya p.tesi (20 aralık) ta Samsung Galaxy S ime kavuşucam :))

Berke Aydın
10-12-2010, 19:23   |  #30  
Berke Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
368 mesaj
Alıntı: firaristt  
bnim telefonu görcen kaç kere düştü hiç bişeyi yok... artık yavaşlamaya başladı ve birazda soyuldu ama taş gibi xD çarşamba veya haftaya p.tesi (20 aralık) ta Samsung Galaxy S ime kavuşucam :))
Şimdiden hayırlı olsun...

Bence çok iyi bir seçim yapmışsınız. Türkiye'de alınabilecek en iyi telefon...
Iphone 4 filan yanında hikaye kalır Gülümseme Çünkü geliştirme olanağı YOK
Ama Galaxy S, Android kullandığı için bilgisayar gibi... 

Bende S8000 Jet'imi servise verdim. Bir üretim hatası vardı, ekranı, dokunmatik yüzeyi filan değişecek. Ama telefon üretimden kalkalı bayağı bir zaman oldu.
Parçasını bulamazlar, yere düşürürler, voltaj yükselir de telefon yanar... gibisinden bir şey olsa da S8500 filan verseler diye saçmalayıp duruyorum Kahkaha

Son Düzenleme: Berke Aydın ~ 10 Aralık 2010 19:23
firaristt
10-12-2010, 19:33   |  #31  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

kim istemezki öyle bişey xD saol telefon gelince yeni yıla incelemesini yetiştirmeyi düşünüyorum :)) iPhone4 ü TR den almaya kalksanız 2 kat para vericeksiniz.. aslında bende TR den almicam anneannemler BG den getircek :) 1065TL e gelicek Galaxy S ve hiç bir kısıtlama vs. yok :D zaten yurtdışından almamın bi nedeni de o :)) burda da 1300TL e alınabiliyor ama 250TL daha pahallı olucak bana bi neden de bu :))

walla işportacıdan da olsa bulurlar parçasını maalesef :S bu seneyi telefonla 2011i de yeni pc ile kapatıcam inş :D ( pc de Haziran-Temmuz gibi gelir heralde :D )

okinkurt
10-12-2010, 19:38   |  #32  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

benede general mobile dstm1 var 3kere düşürdüm biri suya hiç bişey olmadı

firaristt
10-12-2010, 19:52   |  #33  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

Nokia 2630 ile 30-40dk sağnak yağmur altında yılan oynadım tk yok :D tabii ekrana gelen yağmur damlalarından ekranı görmek biraz zor oluyordu ama oynanıyordu xD 2.kattan beton zmine düştü, ağaçtın tepesinden toprağa düştü, haftada en az 2 kere 1metre veya daha yüksek bir yeden düştü ve 2010 yılı içinde yaklaşık 15-16kere merdivenlerden 2kat yuvarlandı xD haa bide bu tatilde yanlışlıkla havuza cebimde tel varken girmiştim xD ama erken fark ettim de kurtardım xD daha sabıkası çok benim telefonun xD daha sayiim mi

okinkurt
10-12-2010, 21:57   |  #34  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

abi vah zavallı senden neler çekmiş telefon değil acıların çocuğu küçük emrah bide uçaktan atmayı dene bakam gene bişey olmassa ilahi müdahale var demektir oneya acıdım telefona valla sen yeni alacağın telefonun bunların biri başına gelse cortlar valla dikkat et 1000tldi dimi aman diyim sen artık alınca bırak düşürmeyi cebine bile yavaşça koyarsın ama bir iki düştükten sonra onunda kaderi aynı olur abi bitürk markası telefon yapcan malkoçoğlu 2130 diye hiç bişey olmıcak içindeki oyunlarda kahpe bizans adi romalılar olucak çok acayip olurdu valla dimi....hattıda nayırnolamazcell olcak bi romalı öldürene 100 kontör hediye

Son Düzenleme: okinkurt ~ 10 Aralık 2010 22:00
firaristt
11-12-2010, 14:37   |  #35  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

xD walla yeni tel gelsin bebek gibi bakıcağımdan eminim :D sonuçta o kadar para vericen birde öyle kullancan olur mu hiç?? :D ne markası olursa olsun zırhlı olmadıktan sonra telefon yada Apple olmadıktan sonra isterse saf altından olsun yine o telefona hor bakılır... zırhlıyada hor bakılır ama hiç değilse telefona bişey olmaz.. Aaa bak iPhone u varrr... !! der millet ben aaaa enayiye bak hava atıcam diye kazığı yemiş... derim arada fark var.. tamam bi çok dokunmatik telefonda iPhone kadar iyi değil ama 2500TL verdikten sonra ben 1Tel+1konsol+paranın yettiği en iyisinden de bi ekran alır keyfini çıkartırım ;) iPhone4 almak kazıklanmaktan başka bişey değil... bi kaç artısı var onun dışında at çöpe gitsin.. cam sonuçta bi kaç kere düşse kullanılmaz hale gelicek... millet telefonların kamerasını o kadar eleştirir ama iPhone3G de kamera yoktu ama milyonlarca sattı deyince ama o iPhone oluyor... yerim marksını bi ısırılmış elma resmi var diye o kadar para veremem kusura bakmasınlar.. iPhone4 ün Galaxy S ten üstün olduğu bi kaç yer var: 1.si uygulama desteği ama artık pek bi fark yok Android Market App.Store kadar olmadasa bize yetecek ve artıcak kadar geniş uygulama desteğine sahip, 2.si de fanatiklerinin daha fazla olması... yoksa 3G onuşma yapmaya çalıştığınızda iPhone4 te sadece Wi-Fi üzerinden diğer iPhone4 ler ile iletişim kurabiliyorsunuz ve konuşucağınız iPhone4 ün de aynı ağa bağlı olması lazım... bence iPhone yerine daha ucuza çok daha iyi yada aynı kalitede ürünler varken 2-3kat fazla para vermek bana pek mantıklı gelmiyor..

Kubde
11-12-2010, 22:25   |  #36  
Kubde avatarı
OP Üye
95 mesaj

tele ne kadar değer verirsen o kadar değerini kaybediyor:) Hiç değer vermiyeceksin peşinden sürükleyeceksin o nu. hem o kadar para ver hemde kölesi ol. O benim kölem olsun:))

Son Düzenleme: Kubde ~ 11 Aralık 2010 22:25
firaristt
11-12-2010, 22:45   |  #37  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

dediğin doğru ama nasıl oyun için sistemini upgrade ediyor veya değiştiriyorsan bu da ona benziyor... bugn 2 tane iPhone4 inceleme fırsatım oldu :)) bi tanesi forum ist. Turkcell de bi tanesi de kursta arkadaşın iPhone4 :)) kurs sabahtan olduğu için önce arkadaşınkini inceledim 20-30dk kadar.. menü geçişlerini pek beğenmedim zaten arkdaki o cama gıcık oluyorum çok hassas izlenimi veriyor sanki biraz sıkı tutsam yada bi kere düşürcem param parça olucakmış gibi :S menü geçişleri pek iyi değildi açıkçası, wireless ta iyi ancak N97 ile neredeyse aynı hızda olması beni pek memnun etmedi, öte yandan ekranı sağ ydaa düz yaptığımda geçişlerde sıkıntı vardı heralde arkadaşın telefnda sorun vardır dedim, 1saat önce de forum ist. te turkcell deinceledim 10dk kadar... onda da aynı sorunlar vardı... yüklü bi kaç oyunu denedim arada kasma takılma oluyor ve yine menü geçişlerinde ve sayfayı çevirmede yavaşlık vardı... ama çok daha hızlı bir wireless a bağlı olduğu için sayfalar hızlı bir şekilde açılıyor birde flash desteği olsa çok güzel olurmuş... iOS ta 1sekme safari açıkken 240MB i geçik ram kullanımı vardı arkada oyun vs açıkken yani multi tasking kullanırken belki yüklendiğinizde telefona sorun yaratabilir.. ram kullanımı konusunda win me veya 95 e kafa tutucak kadar çok ram kullanması bni tedirgin etmedi değil...

Galaxy S yine hız konusunda daha hızlı, plastik kasası belki ilk başta dandik glebilr ama bi 10-15dk den sonra eliniz alışıyor diğer telefonlar size ağır gelmeye başlıyor... bunca yıldır Nokia 2630 a hafif diyen ben ilk kez telefonum ne kadar ağırmış dediysem düşünün aradaki farkı... arada 2 kat a yakın ağırlık farkı olmasına rağmen 2630 bana ağır geldi ya daha ne diyeyim... 70gr bnm 2630, 118gr Galaxy S... ama Galaxy S çok daha iri olduğu için ağırlığı hissetmiyorsunuz..

Not: Yazdıklarım tamamen kendi görüşümdür... olabildiğince objektif yazmaya çalıştım...konuyu gericek, çekeleştiricek, tartışma çıkartıcak kişiler varsa lütfen yorum atmasınlar...

Kubde
11-12-2010, 22:58   |  #38  
Kubde avatarı
OP Üye
95 mesaj

Şu Galaxy S ye flash koysaymışlar bir şey yerine koyacam ama. onlar koymamışlar bende koymuyorum:) Antartika da  altı ay gece Altı ay gündüz yaşıyorlar kardeşim adam onca ay boyunca resim video çekmeyecekmi yaa:)
Şakası bile kötü.
Aslında pixon 12 de güzel telefon ama ağır kalıyor dokunmatiği. 
Nexus S bir çıksın hele. N8 i değişmeyi düşündüre bilecek mi bana göreceğiz.

firaristt
11-12-2010, 23:21   |  #39  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

Galaxy S te flash desteği var :)) hatta daha fazla verim almak isterseniz Android 2.2 ve yeni çıkan 2.3 güncellemesini yaparak flash performansını da arttırabiliyorsunuz :)) walla benim foto çekmeyle vdeo çkmeyle pek işim olmadığı için kameradan çok donanıma önem veriyorum... zaten maşallah bi dolu fotoğraf ayarı var o ayarları düzgün yaptığınızda ışık az olsa bile flaş a gerek kalmadan düzgün çekimler yapılabiliyor :)) amaan telefon alıp fotoğraf makinesi gibi kullanıcağıma gider bi fotoğraf makinesi alır istediğim gibi foto çeker video çekerim ;)

Kubde
11-12-2010, 23:31   |  #40  
Kubde avatarı
OP Üye
95 mesaj

Bırakın da bu savaşı Güney Koreliler ile  Güney Batı Finlandiya' lılar yapsın:) Bize keyfini sürmek kalsın. Size Alacağınız Samsung Galaxy S'ile mutlu, başarılı ve dopdolu günler dilerim:)

Son Düzenleme: Kubde ~ 11 Aralık 2010 23:33
firaristt
11-12-2010, 23:52   |  #41  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

:D yanii :D bana para vermiyorlarki fanatiklik yapayım... ben telefonumu alıcam işte benim telefonumdan başkası beni ilgilendirmez :D haa alıcak olan varsa yada telefonu değiştirceksem yardım ederim ama onun dışında benim telefonum harici beni ilgilendirmez... yeni Android çıkar güncellemeyi yaparım yola devam :)) ben istediğim telfonu bulmuşum Samsung Galaxy S :)) fotoğraf çekmeyi sevenler 8MP veya 12MP kameralı modellere sulanmalarına gerek yok 5MP bile yeterde artar :D zaten ayarları düzgün yapınca çok güzel çekiyor telefonlar ister flaşlı ister flaşsız :))

Karub
12-12-2010, 10:41   |  #42  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: firaristt  
:D yanii :D bana para vermiyorlarki fanatiklik yapayım... ben telefonumu alıcam işte benim telefonumdan başkası beni ilgilendirmez :D haa alıcak olan varsa yada telefonu değiştirceksem yardım ederim ama onun dışında benim telefonum harici beni ilgilendirmez... yeni Android çıkar güncellemeyi yaparım yola devam :)) ben istediğim telfonu bulmuşum Samsung Galaxy S :)) fotoğraf çekmeyi sevenler 8MP veya 12MP kameralı modellere sulanmalarına gerek yok 5MP bile yeterde artar :D zaten ayarları düzgün yapınca çok güzel çekiyor telefonlar ister flaşlı ister flaşsız :))

Kendi telefonundan başka telefon alanlar seni ilgilendirmemesine rağmen, N8 diyince şaha kalkıyorsun..
N8 N8 N8... Kahkaha

firaristt
12-12-2010, 14:58   |  #43  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

şaha kalkma değil telefonun eksileri bütün artılarını neredeyse götürüyor o yüzden bana göre alınmaz o telefon onu diyorum :)) iPhone4 40-50cm den düşünce benim telefonun bunca yılda çizildiği kadar çizilmesi, vs. telefonların bazı eksileri artılarından ağır basıyor... Galaxy S i o yüzden tavsiye ediyorum... Plastik kasası oldukkça sağlam, hemde özellikleri iyi... kamerasına çok takılmaya gerek yok bence telefon alıyorsunuz kamera değil... o yüzden Galaxy S daha iyi...

Berke Aydın
12-12-2010, 15:21   |  #44  
Berke Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
368 mesaj

Bugün para sınırı olmasa HTC Desire HD alırım. Genel olarak özellikleri diğer telefonlara benzese de açılış hızı hepsine fark atıyor. Beni çok etkiledi. Nasıl yaptıklarını anlamadım valla...
2 saniye sürüyor: http://www.youtube.com/watch?v=E_XHL5CB_7w

okinkurt
12-12-2010, 16:17   |  #45  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

bence hala 5110 tuğla gibi mübarek değil elli santim uçaktan atsan bişey olmaz abi iphone4de bi numara var zaten bi toplatçaklardı sonra ne oldu bilmem galaxl işlemci felan harika nazik telefon almıcan çünki elbet birgün oda düşecek........

firaristt
12-12-2010, 16:24   |  #46  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

HTC Desire HD gerçekten güzel ama çok iri... Galaxy S tamam dev gibi Desire HD daha da iri... 0.3" ekranı daha büyük... elinize tam oturmuyorsa telefon tavsiye etmem ama elinze tam oturuyorsa ve paranız varsa alın derim :)) walla bana sorsalar al sana HTC desire HD kullanırmısın kullanmazmısın? walla syunu çıkartana kadar kullanırım xD

okinkurt
14-12-2010, 02:28   |  #47  
Yıllanmış Üye
4,897 mesaj

abi reklamda gördüm dediğini fena değil ama narin bi düşürsen kırılır zaten dokunmatik ekran bana verseler bende kullanırım ama okadar para vermem çünkü habire telefon çıkıyor .......