Telefonunda mobil işletim sistemi var...

CHIP Online
27-07-2011, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google ve Apple'a rakip olmak için yepyeni bir işletim sistemi daha geliyor; hem de Alibaba'dan!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/tele ... temi-var_28251.html


Resimlerle: Akıllı cep telefonu işletim sistemleri

Çin'in tartışmasız en büyük elektronik alışveriş şirketi Alibaba şimdi mobil dünyada Google ve Apple'a rakip olmanın planlarını yapıyor. Alınan bilgilere göre firma gelecek hafta hem bu mobil işletim sisteminin hem de kendi ürettiği özel akıllı telefon serisinin lansmanını gerçekleştirecek!

Maliyet ucuz
Alibaba'nın akıllı telefonlarının maliyetinin 300 dolar civarında olacağı ve üzerlerine anında mesajlaşma, navigasyon ve bazı bulut bilişim servislerinin kurulu olarak geleceği bildiriliyor. Bulut bilişim eklentileri sayesinde bu telefonların kullanıcıları bilgilerini uzak sunucularda tutabilecekler ve ev veya iş bilgisayarlarındaki verilere her yerden erişebilecekler.

Başarı ihtimali?
Endüstri analistleri mobil işletim sistemleri arenasında zaten Google'ın Android, Apple'ın iOS ve Nokia'nın Symbian'ı ile çok büyük bir rekabetin yaşanmakta olduğunun, yeni bir oyuncunun bu pazarda yer etmesinin çok da kolay olmadığının altını çiziyorlar.

Tüm bunlara rağmen Alibaba'nın mobil işletim sistemi planlarını değiştirmeyeceği ve yakında bir de tablet işletim sistemi için kolları sıvayacağı da alınan bilgiler arasında.


Tüm konu: Telefonunda mobil işletim sistemi var...

Resimlerle: Akıllı cep telefonu işletim sistemleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz de haberi duyunca ne alaka dediniz mi?