Arkadaşlar yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi Haziran ayında 3,916 GB lık bir download yapmışım. Yani limitin altında. Limit 4GB.
Haziran ayına ait fatura geldiğinde ki şu an elimde o fatura,
Kotayı Aşan Kullanım Miktarı 473 MB olarak gösteriliyor.
Şimdi ben nerde kotayı aşmışım?
Aylık ücret olarak 21,80 YTL yazıyor. Oysa 14,90 YTL olaması gerekirdi. Bu ne anlama geliyor?
Kist aylık ücret olarak 8,64 YTL diye bahsedilmiş. Kist aylık ücretin ne olduğu faturanın arkasında yazıyor:
"Ay içinde abone olunması veya hız artırımı yapılması durumunda işlem tarihinden ay sonuna kadar alınan ücret."
Bu ne şimdi? Zaten bağlantı ücreti ödüyoruz bu ne oluyor. Vergi değil. Vergiler ayrıca gösterilmiş.Bu ücretin alınmasındaki gerekçe ne?
Bağlantı ücreti 21,80 YTL olarak belirtilmiş. Bağlantı ücreti nin açıklamasında kurulum ücretidir yazıyor. İyide kimse gelip kurmadı modemimi ve internet ayarlarımı kimse yapmadı. Hepsini kendim yaptım. Bu ücreti almaya hakları var mı?
Kullanım ücreti adı altında 3,56 YTL lik bir bedel eklemişler. Bu neyin kullanımı, zaten aylık ücreti kullanımdan doğan ücret değilmi. Bu ücreti almak için neyi gerekçe gösteriyorlar?
Birde, 10,53 YTL indirim yaptıklarınıda belirtiyorlar. Yani Telekom bize iyi davrandığını, mümkün olduğunca ucuz hizmet verdiğini kanıtlamaya çalışıyor bu indirimle. Peki o kadar gereksiz ve aslı astarı olmayan ücretleri ekledikten sonra birde indirim yaptığını söylemek sahtekarlık değil midir?
Forumda ve internette birçok kişi telekomla sorunlar yaşadığını hepimiz görüyoruz. Kimi durduk yere kotalarının dolduğunu kimi her ay kota aşımı adı altında ücret alındığını vs. gibi bir sürü şikayet var.
Bu metnin aynısını Telekom'a yollayacağım. Eğer gerekli ve yeterli bir açıklama yapılmasa, hakkımı kanun önünde arayacağım. Sizde benzer durumlarla karşılaşırsanız lütfen susmayın, sesinizi çıkarın, "bulduk enayileri sömür sömürebildiğin kadar" zihniyeti ile çalışmalarını sürdürmelerine izin vermeyelim. Anlasınlar karşılarındaki insanların bu durumları farkettiğini ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını. Belki biraz daha düzgün hizmet sunarlar.