Merhaba arkadaşlar telekom sınırlı adsl ile bir çok kişiyi internete kavuşturdu ama internet kullanıcıları hızla artarken bir açığı gözden kaçırdı.
örneğin;
512kbps 3gb lmiti adsl kullanan bir kullanıcı modem ayarlarında sınırsız kullanıcılarının bilgilerini kullandığı zman kotası dolmuyor.
böylece hem telekom zarar etmiş oluyor hemde lmitsiz kullanıcılar boşuna para ödüyorlar ve bunun ardından hackerler irc lerde harıl harıl adsl kullanıcılarının bilgilerini hacklamakla meşkuller işte size peşisıra gelen problemler. Ben sınırsız 256kbps kullanıcıyım ama arkadaslarımla bu işlemin bizzat testini yaptık arkadaşımda lmitli adsl var benim bilgilerimle 1 hafta kullandı ve normal şartlarda kotası 6-7 gb kullanan arkadaşımın 1 hafta boyunca limiti 40mb nin üstüne çıkmadı. sizcede komik değil mi bu :D
Ve çok ciddi bir konu başkasının bilgileriyle kullanılmış olan adsl madurun kotasına yazıyor ve limitli bir kullanıcının kullanıcı adı ve şifrelerinin çalındığını düşünmek bile istemiyorum. Bir kaç kişiylede karşılaştım.
üyenin 3gb kotası var 20gb download yapmış doğru düzgün kullandığım bile yok diyor. ne kadar ilgnç bir durum.
bu yazıyı yazarken aşağıda telekomun kanpanyasının reklamı var gözlerim yaşarıyor genelde herkez telekomdan şikayetçi olur gerek hizmet gerek diğer problemler konusunda şimdi ise yine bir yanlış ve bir çok maduriyet daha.. Kotalı adsl kullanan arkadaşlar
adresinden sürekli olarak kontrol edin bence download bilgilerinizi şifrenizi kaptırırsanız madur olabilirsiniz :(
gerçi web sitesi 2 gün çalışıyorsa 1 hafta çalışmıyor ama çalıştığı zamanlarda mutlaka kontrol edin..
Burdan Telekom yetkililerine sesleniyorum hizmeti veren sizsiniz imkanları olan sizsiniz işte size bir açığı bildiriyorum kapatmasıda sizden artık.
Site moderatoru arkadaşlarım mümkünse bu yazımı bir duyuru olarak koyarsanız en azında insanlar bu konuda bilinçlenirler....