Televizyon sektöründeki gelişmeler

TayyarDeli
23-01-2013, 09:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2013

Bildiğimiz gibi özellikle son 30-40 yılda sinema sektörü oldukça büyük gelişmeler gösterdi ve oldukça güzel sinema filmleri çekildi. Hatta 30 yıl önce çekilmiş olan ve günümüzün hiçbir teknolojik efektlerinden yararlanılmayan filmler bile izlenebiliyor. Bunun nedeni ise filmlerin yalnızca teknolojik efektlerden ibaret olmamasıdır.

Buna rağmen özellikle son 10 yıl içerisinde piyasaya sürülen filmlerin birçoğu üstün efektlerle piyasaya çıkıyor. Hatta öyle ki son birkaç yıl içerisindeki büyük bütçeli filmlerin çoğu 3D yani 3 boyut desteği ile piyasaya sürüldü. Böylece daha büyük bir kitleye hitap edip daha fazla kazanabiliyor filmler.

Ayrıca bu tür filmler yalnızca sinemayı hedef almıyor. Aynı zamanda sinemayı eve getirmek isteyen kişileri de hedef alıyor. Çoğu film Full HDdesteği ile aynı zamanda televizyonlar için de piyasaya sürülüyor.

Tabii ki bu filmler her televizyonda Full HDdesteği veremiyor. Yalnızca film izlemek için yapılmış birçok özel televizyon var günümüzde. Meselal led TV'ler ile bu tür yüksek bütçeli ve üç boyutlu filmleri izlemek tamamen sinema etkisi yapabiliyor. Yine bazı lcd TV'ler de bizi tamamen filmlerin etkisine sokmaya yetiyor.

KAYNAK