Temiz su Temiz depo
Su deposu temizliği kanuni olarak yaptırılması gereken bir hizmettir. Bunun yanında sağlığımız içinde asla ihmal etmememiz gereken önemli bir konudur.
Su depoları genellikle insanların ulaşmasının zor olduğu yerlere kurulur veya göz önünde olmaz. Bu sebeple su deposu temizliği sürekli ihmal edilen bir konudur.
Su deposu temizliğini yaptırmadığımızda şebekeyle gelen kum, balçık ve çamur depo içerisinde birikir. Bu kirlilik zamanla su deposunda bakteri oluşumuna sebep olur. Bu bakterilerin başında E-Coli , Enterekok ve Coliform gelmektedir.
Peki bu bakteriler insan sağlığını etkiler mi?
Kirlenmiş depoda oluşan yukarıda saydığımız bakteriler sağlığımızı ciddi boyutlarda risk altında bırakabilmektedir. Bir çok hastalık bu bakteriler yoluyla bulaşır.
Temizliği yapılmamış bir depodan su içmemek, sağlığımızı asla korumaz. Kişisel temizliğimizi yaptığımız her an risk altında bulunabiliriz.
Hangi aralıklarla su deposu temizliği yaptırmalıyız?
Su depoları temizliği, kullanılan suyun niteliğine ve su deposunun hacmine göre aylık, 6 aylık ve yıllık olarak yaptırılmalıdır. Bu süre atlanıldığı zaman depodan gelen suyu sağlıklı olarak tüketmemizin imkanı bulunmamaktadır.
Bazen sadece su deposu temizliği yaptırmak, riski azaltmaz. Sebebi su depolarının zamana bağlı olarak aşınması, yıpranması ve içerisindeki suyu steril saklayamayacak duruma gelmesidir.
Böyle durumlarda izolasyon ve yalıtım metotları uygulanmalıdır.
Temizlik esnasında kullanılan dezenfektanların veya yalıtım malzemelerinin de kesinlikle insan sağlığına zararı olmayan, içme ve kullanma su depolarında uygulanabilir belgesi olan ve solvent içermeyen malzemelerden seçilmiş olmasına önemle dikkat etmeliyiz.
Başlıca yapılan hatalardan biriside su deposunu kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışmaktır. Su depoları temizlik konusu çok hassas ve kesinlikle kendi başımıza uygulama yapamayacağımız alanlardır.
Su deposunda gaz olma ihtimali, yüksekte ve kapalı alanda çalışılacak olması, içeride biriken balçık çamurun ilgili makineler olmadan depo dışarısına tahliye edilememesi gibi bir çok konu su deposu temizliği konusunda uzman firmadan destek almamızı şart koşar.
Diyelimki su deposunu kendi imkanlarımız ile boşalttık ve içine girdik. İçeride oksijen miktarı az olduğunda ortalama insanların bayılma süresi 30 saniye ile 1 dakika arasındadır.Bu çok riskli ve sonu ölümle sonuçlanabilecek durumlara sebep olabilir.
Tekdez Türkiye genelinde su deposu temizliği, su deposu izolasyonu, su sebil temizliği, havuz temizliği, havuz denge tankı temizliği, soğutma kulesi temizliği, su tesisatı temizliği vermektedir.
Tekdez firma olarak ve personellerince tüm yetki ve kalite belgelerine sahiptir. Tekdez personelleri periyodik olarak muayeneden geçip, sağlık raporları talep edildiğinde müşterilerine sunan kurumsal firmadır.
Tüm yetki ve kalite belgelerine sahip olmanın dışında Tekdez, verdiği hizmetlerin çoğunda referans kullanmaktadır. Bir müşteri hizmet aldığında, diğer bir müşteriye referans vermesiyle kurulan bir ağ içerisinde hizmet verir.