TEMP Klasöründeki Garip Dosyalar

Kemal Dogan
17-11-2013, 15:28   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj

Merhaba Arkadaşlar

Bilgisayarımın geçici dosyaları sakladıgı temp klasöründe kendiliginden oluşup arada bir kaybolan iki garip dosya var.

http://m1311.hizliresim.com/1h/k/umrb8.jpg

Bazen de hiçbirşey yapmadıgım halde garip isimli klasörler oluşuyor. Klasörler silince gidiyor fakat resimdeki 4'er kb boyutlarındaki Haris7 ve Haris8 isimli dosyalar çok acayip (Haris bilgisayarın ismi, diger dosya sorun degil). Bu iki dosyayı silmek için mouse okunu üzerlerine götürdügümde çok kısa bir an için seçebiliyorum, sonra kendiliginden seçilme durumları yok oluyor. Zorlukla sildigimde ise hemen geri geliyorlar. Bu dosyaları word-wordpad ile açtıgımda içlerinde açılma anındaki saat görünüyor. Bilgisayarı Kaspersky 2013 ile taradım, herhangi birşey çıkmadı. Bunlar virüs müdür yoksa sistemle ilgili mi anlayamadım. Daha önce böyle birşey görmemiştim. Bilgisayarımda gözle görünen tek sorun açılışta 4-5 tane windows - firefox çalışmayı durdurdu hata mesajları almam. Belki bununla ilgili olabilir. Sizce ne yapmam lazım.

Teşekkürler

Not: Win 7 64 bit kullanıyorum

Son Düzenleme: Kemal Dogan ~ 17 Kasım 2013 19:15
murat5038
18-11-2013, 12:34   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

virüse benzemiyorlar. Bir programın log kaydı olması yüksek. Kullandığınız programlardan kaynaklı.

Kemal Dogan
23-11-2013, 22:52   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj

Oldukça ilginç bir virüs bilgisayarıma bulaşmış. 3-4 dakika bilgisayarda birşey yapmadıgımda ekran kartı kendiliginden ısınmaya ve fanı yavaş yavaş hızlanarak sonunda max hızda dönmeye başlıyordu. Mouse'u hareket ettigimde de ısınma anında duruyor ve fan yavaşlıyordu. Kaspersky ile taradıgımda birşey çıkmadı. Ben de diger antivirüs ve antispywareler ile taramayla ugraşmak yerine 1-2 sorunu daha olan işletim sistemini formatlamayı tercih ettim. Temp klasöründe ortaya çıkan bahsettigim dosyalar da sanırım bilgisayarın ne kadar süre idle modda kaldıgını hesaplayan dosya uzantılarıydı. Formattan sonra sorun kalmadı.

Cevap için teşekkürler